מאפינס מנגו ולימון

חדשות כיפה חדשות כיפה 14/07/20 11:15 כב בתמוז התשפ

מאפינס מנגו ולימון, צילום: המותג Teka
מאפינס מנגו ולימון, צילום: המותג Teka

מצרכים

150 גר' קמח

6 כפות סוכר

35 גר' קורנפלור

8 גר' אבקת אפייה

6 גר' סודה לשתייה

100 מ''ל חלב מן הצומח או מים

65 מ''ל מיץ לימון

45 גר' חמאה מומסת

35 מ''ל שמן

75 גר' מנגו קפוא קצוץ

גרידת לימון משני לימונים

גרנולה לקישוט עליון (אופציה)

50 גר' שיבולת שועל

2 כפות סוכר

30 גר' קמח

30 מ''ל שמן

2 גר' אבקת אפייה

הוראות הכנה

בוחשים את כל המצרכים היבשים בקערה – קמח, סוכר, קורנפלור, אבקת אפייה וסודה לשתייה.

את המרכיבים הנוזליים מערבבים בקערה נוספת – חלב, מיץ לימון, חמאה מומסת, ושמן. לאחר מיכן יש לערבל ביחד את הבלילה היבשה לתוך הבלילה הרטובה- קצת בכל פעם ולבחוש עד לקבלת עיסה אחידה.

מוסיפים את המנגו וגרידת הלימון.

להכנת הגרנולה מערבבים יחד את כל המרכיבים.

יש להשתמש בשתי תבניות חד פעמיות לכל מאפין, על מנת שלא יתפרק באפייה, ולפזר מעל את הגרנולה.

אופים במשך כ-20 דקות, בקירוב, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

מכניסים קיסם למרכז המאפין, אם הקיסם יוצא יבש סימן שהם מוכנים.

מוציאים מהתנור ומניחים לקירור לפני ההגשה.

המתכון באדיבות מותג מוצרי החשמל Teka

כתבות נוספות