בראוניז משויש עם שוקולד וגבינת ריקוטה

חדשות כיפה חדשות כיפה 05/03/19 11:10 כח באדר א'

בראוניז משויש עם שוקולד וגבינת ריקוטה, צילום: אסף אמברם
בראוניז משויש עם שוקולד וגבינת ריקוטה, צילום: אסף אמברם

מצרכים

180גרם חמאה

3 טבלאות שוקולד מריר אגו 60% מוצקי קקאו (250 גר)

חצי כוס סוכר

קורט מלח

3 ביצים

2/3 כוס של קמח לבן

4 כפות מלאות קקאו משובח

כפית תמצית וניל

מצרכים לחלק של הגבינה:

250 גרם גבינת ריקוטה

1 ביצה

2 כפות קורנפלור

3 כפות סוכר

2 טבלאות שוקולד לבן אגו (170 גר)

4 כפות חלב

הוראות הכנה

ממיסים יחד בפולסים קצרים במיקרוגל שוקולד מריר, סוכר וחמאה, מערבבים היטב בעזרת מטרפה, מוסיפים את הווניל והמלח ואת הביצים אחת אחת ובמהירות, לאחר מכן מבליעים לתוך התערובת את הקמח והקקאו .

ממיסים בקערה נפרדת את השוקולד הלבן ואת החלב עד להומוגניות.

בקערה נוספת טורפים יחד את הריקוטה, הביצה, הקורנפלור והסוכר, מקפלים לתוך התערובת את השוקולד הלבן המומס.

משמנים קלות תבנית- רצוי לרפד בנייר אפייה, מעבירים את הבלילה הכהה לתבנית שופכים מעליה את בלילת הגבינה ובעזרת מזלג יוצרים מראה משוייש בין השניים. אופים בחום של 170 מעלות, כחצי שעה- לא יותר, מצננים ואז מגישים כקוביות.

הערות

תבנית בגודל של 22 23 X, מזלג, נייר אפייה, מטרפה ידנית, קעריות לערבוב

המתכון באדיבות חברת כרמית

כתבות נוספות