מצרכים
לבצק
2 כוסות קמח מלא
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כוס כמו סוכר
1 ביצה
4 כפות טחינה גולמית
1/4 כוס שמן לפתית-קנולה
1/4 כוס מים
למילוי :
1 כוס פרג טחון
1/2 כוס מים 2 כפות כמו סוכר
קליפת לימון
הוראות הכנה
הבצק :
לערבב את הקמח ,אבקת האפייה והסודה לשתיה.
להוסיף כמו סוכר וביצה,
להוסיף שמן וטחינה ומים רק עד שנוצר גוש בצק.
לקרר כחצי שעה .
להכנת המלית :
להמיס את המים עם תחליף הסוכר תוך חימום. להוסיף את הפרג ולהביא לרתיחה עד בעבוע והסמכה. להוסיף את קליפת הלימון ולקרר.
1. על ניר אפייה לרדד עלה בצק דק . לקרוץ עיגולים קטנים.
2. להניח במרכז העיגול כמות קטנה מהמלית בעזרת כפית .
3. לסגור כל עיגול משלושת הצדדים לצורת אוזן
4. על גבי ניר אפיה , לאפות בחום בינוני כ15-20 דקות
הערות
המתכון באדיבות הילה בועז, מנהלת מחלקת תזונה ודיאטה בבית החולים לניאדו בנתניה