אוזני המן פריכים לסוכרתיים

מאגר המתכונים 01/03/15 17:30 י באדר התשעה

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

לבצק

2 כוסות קמח מלא

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

1/2 כוס כמו סוכר

1 ביצה

4 כפות טחינה גולמית

1/4 כוס שמן לפתית-קנולה

1/4 כוס מים

למילוי :

1 כוס פרג טחון

1/2 כוס מים 2 כפות כמו סוכר

קליפת לימון

הוראות הכנה

הבצק :

לערבב את הקמח ,אבקת האפייה והסודה לשתיה.

להוסיף כמו סוכר וביצה,

להוסיף שמן וטחינה ומים רק עד שנוצר גוש בצק.

לקרר כחצי שעה .

להכנת המלית :

להמיס את המים עם תחליף הסוכר תוך חימום. להוסיף את הפרג ולהביא לרתיחה עד בעבוע והסמכה. להוסיף את קליפת הלימון ולקרר.

1. על ניר אפייה לרדד עלה בצק דק . לקרוץ עיגולים קטנים.

2. להניח במרכז העיגול כמות קטנה מהמלית בעזרת כפית .

3. לסגור כל עיגול משלושת הצדדים לצורת אוזן

4. על גבי ניר אפיה , לאפות בחום בינוני כ15-20 דקות

הערות

ערכים תזונתיים לעוגיה :
130 קלוריות
3.5 גרם חלבון
6.7 גרם שומן
10 גרם פחמימות
90 מ"ג סידן

המתכון באדיבות הילה בועז, מנהלת מחלקת תזונה ודיאטה בבית החולים לניאדו בנתניה

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר