אוזני המן פריכים לסוכרתיים

מאגר המתכונים 01/03/15 17:30 י באדר התשעה

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

לבצק

2 כוסות קמח מלא

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

1/2 כוס כמו סוכר

1 ביצה

4 כפות טחינה גולמית

1/4 כוס שמן לפתית-קנולה

1/4 כוס מים

למילוי :

1 כוס פרג טחון

1/2 כוס מים 2 כפות כמו סוכר

קליפת לימון

הוראות הכנה

הבצק :

לערבב את הקמח ,אבקת האפייה והסודה לשתיה.

להוסיף כמו סוכר וביצה,

להוסיף שמן וטחינה ומים רק עד שנוצר גוש בצק.

לקרר כחצי שעה .

להכנת המלית :

להמיס את המים עם תחליף הסוכר תוך חימום. להוסיף את הפרג ולהביא לרתיחה עד בעבוע והסמכה. להוסיף את קליפת הלימון ולקרר.

1. על ניר אפייה לרדד עלה בצק דק . לקרוץ עיגולים קטנים.

2. להניח במרכז העיגול כמות קטנה מהמלית בעזרת כפית .

3. לסגור כל עיגול משלושת הצדדים לצורת אוזן

4. על גבי ניר אפיה , לאפות בחום בינוני כ15-20 דקות

הערות

ערכים תזונתיים לעוגיה :
130 קלוריות
3.5 גרם חלבון
6.7 גרם שומן
10 גרם פחמימות
90 מ"ג סידן

המתכון באדיבות הילה בועז, מנהלת מחלקת תזונה ודיאטה בבית החולים לניאדו בנתניה

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר