גאלט אגסים ומסקרפונה

חדשות כיפה חדשות כיפה 17/05/18 10:49 ג בסיון התשעח

גאלט אגסים ומסקרפונה, צילום: תנובה
גאלט אגסים ומסקרפונה, צילום: תנובה

מצרכים

ל- 12 מנות

מרכיבים:

כ-1/2 חבילה (כ-500 גרם) בצק עלים מעדנות, מופשר לפי הוראות היצרן

1 גביע (225 גרם) מסקרפונה השף הלבן, בטמפרטורת החדר

1/2 1 כפות (20 גרם) סוכר

1/2 כפית קינמון

לאגסים:

3 אגסים, פרוסים דק

1 כף מיץ לימון

1/2 1 כפות קורנפלור

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

1 כפית תמצית וניל

25 גרם חמאת תנובה, מומסת

לסירופ הסוכר:

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

1/4 כוס (60 מ"ל) מים

הוראות הכנה

מחממים את התנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערה את המסקרפונה, הסוכר והקינמון ומניחים בצד.

בקערה נפרדת מערבבים בעדינות את פרוסות האגסים עם מיץ הלימון, הקורנפלור, הסוכר, הווניל והחמאה.

חותכים מהבצק עיגול בקוטר של כ-25 ס"מ ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

מורחים על הבצק את תערובת המסקרפונה, ומשאירים שוליים נקיים ברוחב 1 ס"מ. מסדרים את פרוסות האגסים במעגלים על המסקרפונה – מתחילים מהשוליים ומתקדמים כלפי המרכז. צובטים את שולי הבצק ומכסים בהם מעט את האגסים.

אופים 35-30 דקות, עד שהבצק מזהיב והאגסים משחימים מעט.

בינתיים מכינים סירופ סוכר: מחממים את הסוכר והמים במחבת קטנה על אש בינונית, עד שהסוכר נמס.

מברישים בעדינות את הגאלט החם בסירופ הסוכר. מומלץ להגיש בליווי קרם פרש.

המתכון באדיבות אבינועם אביב - תנובה

כתבות נוספות