מצרכים
ל- 12 מנות
מרכיבים:
כ-1/2 חבילה (כ-500 גרם) בצק עלים מעדנות, מופשר לפי הוראות היצרן
1 גביע (225 גרם) מסקרפונה השף הלבן, בטמפרטורת החדר
1/2 1 כפות (20 גרם) סוכר
1/2 כפית קינמון
לאגסים:
3 אגסים, פרוסים דק
1 כף מיץ לימון
1/2 1 כפות קורנפלור
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
25 גרם חמאת תנובה, מומסת
לסירופ הסוכר:
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1/4 כוס (60 מ"ל) מים
הוראות הכנה
מחממים את התנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערה את המסקרפונה, הסוכר והקינמון ומניחים בצד.
בקערה נפרדת מערבבים בעדינות את פרוסות האגסים עם מיץ הלימון, הקורנפלור, הסוכר, הווניל והחמאה.
חותכים מהבצק עיגול בקוטר של כ-25 ס"מ ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מורחים על הבצק את תערובת המסקרפונה, ומשאירים שוליים נקיים ברוחב 1 ס"מ. מסדרים את פרוסות האגסים במעגלים על המסקרפונה – מתחילים מהשוליים ומתקדמים כלפי המרכז. צובטים את שולי הבצק ומכסים בהם מעט את האגסים.
אופים 35-30 דקות, עד שהבצק מזהיב והאגסים משחימים מעט.
בינתיים מכינים סירופ סוכר: מחממים את הסוכר והמים במחבת קטנה על אש בינונית, עד שהסוכר נמס.
מברישים בעדינות את הגאלט החם בסירופ הסוכר. מומלץ להגיש בליווי קרם פרש.
המתכון באדיבות אבינועם אביב - תנובה