קובה בשר טלה - כשר לפסח

חדשות כיפה חדשות כיפה 16/04/19 23:51 יא בניסן התשעט

 קובה בשר טלה, צילום: מסעדת סומסה רמת גן
קובה בשר טלה, צילום: מסעדת סומסה רמת גן

מצרכים

מצרכים לבצק:

1/2 קילו קמח מצה

2 כוסות מים פושרים

2 כפות קמח תפוח אדמה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

למילוי:

400 גרם בשר טלה

2 בצלים בינונים קצוצים

כפית כמון

1/2 כפית פלפל שחור

1/3 כפית פפריקה חריפה

מעט ציפורן

1/4 כפית קינמון

מלח לפי הטעם

הוראות הכנה

אופן הכנת הבצק:

שמים בקערה גדולה את הקמח מצה מוסיפים 2 כוסות מים, מתבלים בפלפל שחור ומלח לפי הטעם, מוסיפים את הקמח תפוח אדמה ומערבבים עד לקבלתבצק אלסטי.

אופן הכנת המילוי:

מחממים מחבת ומתחילים בטיגון הבצל עד להזהבה, מערבבים את כל מרכיבי המילוי למעט הצנוברים ומאדים במחבת ללא שמן תוך כדי ערבוב למניעת היווצרות גושים.

מקררים, מוסיפים את הצנוברים הקלויים ומתחילים במלאכת המילוי.

יוצרים כדור מהבצק ומכניסים את האגודל פנימה ליצירת שקע. לוחצים על הדפנות לקבלת קירות דקים וממלאים בבשר

סוגרים ומניחים בקירור עד לשלב הטיגון.

מטגנים בשמן עמוק ומגישים לצד טחינה או סלסת עגבניות

הערות

מסעדת סומסה כשרה לפסח, בכשרות מהודרת רבנות רמת גן ורבנות רמת גן בשרים של הרב מחפוד, וממוקמת במתחם הבורסה ברמת גן

המתכון באדיבות מסעדת סומסה, רמת גן

כתבות נוספות