תפוזית מנוקדת - כשר לפסח

חדשות כיפה חנה פנט 17/03/21 12:05 ד בניסן התשפא

עוגת תפוזים לפסח, צילום: חנה פנט
עוגת תפוזים לפסח, צילום: חנה פנט

מצרכים

5 ביצים

1/4 1 כוסות סוכר

1 שקיות סוכר וניל

3/4 כוס שמן

3/4 כוס מיץ תפוזים (אני מכינה את המיץ מפריגת תפוזים קפוא) וכדי להדגיש טעמים הוספתי עוד כפית גדושה מהפריגת.

קליפה מגוררת מחצי תפוז

1/2 1 כוסות קמח אוסם תופח כשל"פ

1 שקית אבקת אפיה, כן כן זו לא טעות

20 גר' שוקולד מריר מגורר על מגררת דקה

הוראות הכנה

מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר והסוכר וניל , כ- 10 דקות עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה.

מוסיפים לאט את השמן

ממשיכים להקציף עד שכל השמן נטמע בקציפה

מוסיפים את המיץ , וקליפת התפוז ושקית אבקת אפיה.

מפסיקים את ההקצפה ומניחים לבלילה לנוח כ- 5 דקות

מוסיפים את הקמח והשוקולד, מקפלים לבלילה יוצקים לתבנית עגולה עם ארובה קוטר 24-26

אופים בחום 170 מעלות כ- 50 דקות

המתכון באדיבות בלוג לאכול, לשנות, להנות

כתבות נוספות