מדליוני פילה ברוטב ערמונים - כשר לפסח

חדשות כיפה חדשות כיפה 16/04/19 23:55 יא בניסן התשעט

מדליוני פילה ברוטב ערמונים, צילום: מסעדת סומסה רמת גן
מדליוני פילה ברוטב ערמונים, צילום: מסעדת סומסה רמת גן

מצרכים

מצרכים: ל 4- מנות:

800 גרם פילה בקר פרוס למדליונים

שמן זית

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

מלח גס לפי הטעם

ליטר ציר בקר משובח מצומצם

בצל קצוץ דק

1 שורש פטרוזיליה קצוץ דק

50 מ״ל דבש דבורים טהור

100 מ״ל יין אדום יבש

ענפי טימין

50 גרם מחמאה

300 גרם ערמונים קצוצים גס

פירה תפוחי אדמה:

ק”ג תפוחי אדמה

מלח לפי הטעם

200 גרם מחמאה

הוראות הכנה

קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים בסיר עם מים ומעט מלח עד לריכוך.

מסננים ומעבירים את תפוחי האדמה לקערה.

במחבת חמה ממיסים את המחמאה.

מועכים את הפירה עד לקבלת מחית חלקה ומוסיפים את המחמאה.

את הפילה ממליחים ומפלפלים לפי הטעם עם פלפל גרוס, מלח ושמן זית.

מחממים מחבת פסים ומתחילים בצריבת הבשר למשך כ 2- דקות מכל צד.

בסיר קטן יש לאדות קלות את הבצל במחמאה להוסיף את שורש הפטרוזיליה ולהמשיך לאדות על אש בינונית כשלוש דקות.

מוסיפים את היין ומצמצמים עד להטמעה חלקית.

מוסיפים את הנוזל הבקר המצומצם, הערמונים והדבש. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לאש בינונית ממשיכים בצימצום הרוטב עד להסמכתו.

מוציאים את עלי הטימין ויוצקים מעל המדליונים והפירה.

הערות

מסעדת סומסה כשרה לפסח, בכשרות מהודרת רבנות רמת גן ורבנות רמת גן בשרים של הרב מחפוד, וממוקמת במתחם הבורסה ברמת גן

המתכון באדיבות מסעדת סומסה, רמת גן

כתבות נוספות