אוסובוקו טלה ברוטב טריאקי עם אורז - כשר לפסח

חדשות כיפה חדשות כיפה 13/04/20 09:35 יט בניסן התשפ

אוסובוקו טלה ברוטב טריאקי עם אורז, צילום: אפיק גבאי
אוסובוקו טלה ברוטב טריאקי עם אורז, צילום: אפיק גבאי

מצרכים

5 כפות שמן זית

4 בצלים חתוכים לרצועות

2 יחידות גדולות או 4 בינוניות של אוסובוקו טלה

כף שטוחה כורכום

כפית כמון

כפית מלח

כפית פלפל שחור גרוס

2 כפות רוטב סויה של מאסטר שף

חצי כוס טריאקי של מאסטר שף

2 כוסות גזר גמדי

3 כוסות מים לחלק הראשון של התבשיל

כוס יין לבן

1 כוס אורז בסמטי מאסטר שף

2 כוסות מים לחלק השני (כשמוסיפים את האורז)

חצי כוס פטרוזיליה לקישוט לפני ההגשה

הוראות הכנה

בסוטאז' רחב מניחים שמן זית ובצלים, מטגנים עד להשחמה ומוסיפים את האוסובוקו, הופכים צד לאחר 5 דקות ומוסיפים את הכורכום, הכמון, המלח, הפלפל, הסויה, והטריאקי, מוסיפים 2 כוסות גזר גמדי, 3 כוסות מים וכוס יין, מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים בכיסוי חלקי כשעה וחצי (אם חסר נוזלים ניתן להוסיף עוד כוס מים).

לאחר שעה מוסיפים 2 כוסות מים מביאים לרתיחה מוסיפים כוס אורז מערבבים ומבשלים מכוסה על אש נמוכה עשרים דקות נוספות. מגישים על צלחת הגשה שטוחה ומקשטים עם פטרוזיליה קצוצה טרייה.

המתכון באדיבות המותג מאסטר שף

כתבות נוספות