הסופגנייה הספרדית: צ'ורוס

עדיאל שביט עדיאל שביט, חדשות כיפה 10/12/20 14:48 כד בכסלו התשפא

צ'ורוס, צילום: shutterstock
צ'ורוס, צילום: shutterstock

מצרכים

100 גרם חמאה

1 כוס קמח לבן

1 כוס סוכר

קורט מלח

2 ביצים

1 כף תמצית וניל

הוראות הכנה

ממיסים בסיר את החמאה הסוכר והמלח, לערבב היטב ולהמתין עד הגעה לרתיחה.

ברגע שרתח מכבים את האש ומוסיפים את הקמח, מערבבים עד קבלת בצק אחיד, ולתת לו לבצק לנוח ל-10 דקות.

לתוך קערת המיקסר מכניסים את הבצק ומוסיפים שתי ביצים טרופות ותמצית הווניל ולערבב בעזרת וו הלישה. להוסיף בהדרגה את המים עד קבלת בצק שניתן למתוח אותו, אם הוא לא נמתח יש להוסיף מים עד קבלת המרקם הרצוי.

את הבצק יש להעביר לשקית זילוף עם צנתר משונן של 15 מ"מ.

חממו סיר בשמן עמוק והמתינו שיתחמם, ברגע שהשמן רותח זילפו את הבצק לפי האורך הרצוי לכם. לטגן עד הזהבה משני הצדדים ולהוציא אל משטח עם נייר ספיגה.

מומלץ לטבול את את הצ'ורוס בתערובת סוכר וקינמון, ולהגיש לצד שוקולד מומס.

בתיאבון!

כתבות נוספות