הסופגנייה המרוקאית: ספינג'

עדיאל שביט עדיאל שביט, חדשות כיפה 10/12/20 14:47 כד בכסלו התשפא

ספינג', צילום: shutterstock
ספינג', צילום: shutterstock

מצרכים

½ 1 כוס קמח לבן

⅓ כף שמרים יבשים

2 כפות גדושות סוכר

קורט מלח

⅔ כוס מים פושרים

הוראות הכנה

לתוך קערת המיקסר מכניסים את הקמח והשמרים ומערבבים הכל היטב במהירות נמוכה בעזרת וו הלישה. מוסיפים את המים והסוכר ומערבבים במשך 3 דק' לאחר מכן מוסיפים גם את המלח ומערבבים לדקה נוספת עד קבלת בצק אחיד ודביק

לאחר קבלת בצק אחיד יש לכסות את קערת המיקסר עד שהבצק יכפיל את גודלו, לאחר חצי שעה יש כבר להכין לחמם סיר עם שמן עמוק.

לאחר ההמתנה יש להרטיב את הידיים, לאורך כל הכנת הספינג' יש להקפיד שהידיים יישארו רטובות. קורצים ידנית עיגול, ובעזרת האצבעות יוצרים חור באמצע ומיד מכניסים בזהירות לשמן הרותח. הכניסו בכל פעם כמות ספינג' שתוכל לשבת במרווחים מבלי לגעת אחת בשנייה.

ברגע שהספינג' מזהיבים יש להפוך אותן עד שיזהיבו גם בצד השני, כששני הצדדים זהובים להוציא אל משטח עם נייר ספיגה.

לקישוט מעל ניתן לפזר אבקת סוכר, או לזלף דבש.

בתיאבון!

כתבות נוספות