הסופגנייה היוונית: לוקומדס

כד בכסלו התשפא
,
10 בדצמבר, 2020
10/12/2020 14:49
לוקומדס

לוקומדסצילום: shutterstock

פרווה
חצי שעה- שעה
לא הוגדר

מצרכים

לבצק

4 כוסות קמח לבן

⅓ כוס סוכר

½ 2 כוסות מים חמימים

2 כפות שמרים טריים

קורט מלח

2 ביצים

לסירופ

¾ כוס מים

1 כוס סוכר

½ כוס דבש

1 כפית קינמון

הוראות הכנה

ממיסים בקערה את השמרים והסוכר עם המים החמימים, להמתין כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.

מוסיפים את הקמח הביצים והמלח לקערת השמרים ומערבבים את הכל יחד עד קבלת בצק אחיד ודביק. מכסים את הקערה עד שהבצק יכפיל את גודלו.

בזמן ההתפחה יש להכניס את כל מרכיבי הסירופ לסיר ומערבבים תוך כדי בישול עד שהסוכר והדבש נמסים. אחרי שנמסו יש לבשל עוד כחמש דקות עד קבלת סירופ סמיך, מכבים את האש ומצננים.

אחרי שהבצק הכפיל את גודלו, חממו סיר בשמן עמוק והמתינו שיתחמם. ברגע שהשמן רותח, לקחו בעזרת כף משומנת חתיכה מהבצק ועם כף נוספת הורידו את הבצק אל תוך השמן הרותח (מדובר בסופגניות קטנות). לטגן עד הזהבה משני הצדדים ולהוציא אל משטח עם נייר ספיגה.

יוצקים את הסירופ מעל הלוקומדס ומגישים.

בתיאבון!

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר