הסופגנייה היוונית: לוקומדס

עדיאל שביט עדיאל שביט, חדשות כיפה 10/12/20 14:49 כד בכסלו התשפא

לוקומדס, צילום: shutterstock
לוקומדס, צילום: shutterstock

מצרכים

לבצק

4 כוסות קמח לבן

⅓ כוס סוכר

½ 2 כוסות מים חמימים

2 כפות שמרים טריים

קורט מלח

2 ביצים

לסירופ

¾ כוס מים

1 כוס סוכר

½ כוס דבש

1 כפית קינמון

הוראות הכנה

ממיסים בקערה את השמרים והסוכר עם המים החמימים, להמתין כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.

מוסיפים את הקמח הביצים והמלח לקערת השמרים ומערבבים את הכל יחד עד קבלת בצק אחיד ודביק. מכסים את הקערה עד שהבצק יכפיל את גודלו.

בזמן ההתפחה יש להכניס את כל מרכיבי הסירופ לסיר ומערבבים תוך כדי בישול עד שהסוכר והדבש נמסים. אחרי שנמסו יש לבשל עוד כחמש דקות עד קבלת סירופ סמיך, מכבים את האש ומצננים.

אחרי שהבצק הכפיל את גודלו, חממו סיר בשמן עמוק והמתינו שיתחמם. ברגע שהשמן רותח, לקחו בעזרת כף משומנת חתיכה מהבצק ועם כף נוספת הורידו את הבצק אל תוך השמן הרותח (מדובר בסופגניות קטנות). לטגן עד הזהבה משני הצדדים ולהוציא אל משטח עם נייר ספיגה.

יוצקים את הסירופ מעל הלוקומדס ומגישים.

בתיאבון!

כתבות נוספות