הסופגנייה האמריקאית: דונאטס

עדיאל שביט עדיאל שביט, חדשות כיפה 10/12/20 14:44 כד בכסלו התשפא

דונאטס, צילום: shutterstock
דונאטס, צילום: shutterstock

מצרכים

חצי חבילת קמח לבן

⅔ כוס סוכר

קורט מלח

1 קוביית שמרים טריים

⅓ כוס שמן קנולה

⅔ כוס מים פושרים

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

לתוך קערת המיקסר מכניסים את הקמח הסוכר והמלח ומערבבים הכל היטב במהירות נמוכה בעזרת וו הלישה. מוסיפים את קוביית השמרים, ולכל אורך הערבוב מוסיפים בקצב איטי את השמן ולאחר מכן את המים באותה הדרך.

לאחר קבלת בצק אחיד יש לכסות את קערת המיקסר עד שהבצק יכפיל את גודלו.

לאחר ההמתנה מרדדים את הבצק עד שיגיע לעובי של כ-2 ס"מ, קורצים את הבצק לעיגולים, מומלץ עד קוטר של 7 ס"מ וקורצים עיגול נוסף בפנים על מנת ליצור חור. את שאריות הבצק של החורים אחדו שוב על מנת ליצור דונאט נוסף.

חממו סיר בשמן עמוק והמתינו שיתחמם, לאחר מכן הכניסו בכל פעם כמות דונאטס שתוכל לשבת במרווחים מבלי לגעת אחת בשנייה.

ברגע שהדונאטס מזהיבים יש להפוך אותן עד שיזהיבו גם בצד השני, כששני הצדדים זהובים להוציא אל משטח עם נייר ספיגה.

לקישוט מעל ניתן למרוח שוקולד מומס או ריבה, או גם אפשר להספק באבקת סוכר.

בתיאבון!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

כתבות נוספות