כרובית בטחינה

חדשות כיפה אחת מל"ו 25/08/06 00:00 א באלול התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

2 כרוביות בינוניות (אני שמתי פשוט שקית שלמה)

2 כפות שמן זית

בצל גדול, קצוץ

200 גר´ טחינה גולמית

מיץ מלימון אחד

כוס מים

1 וחצי כפות מלח

250 גר´ בשר בקר (כתף או פילה) חתוך (אני עשיתי בלי בשר).

הוראות הכנה

מפצלים את הכרובית לפרחים בגודל 4 - 5 ס"מ. מטגנים בשמן עמוק או מבשלים קצרות במים רותחים (אני בשלתי קצת במיקרוגל).

מסדרים בתבנית אפייה. מחחמים את השמן במחבת ומזהיבים את הבצל, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. מבשלים על להבה בינונית כעשרים דקות.

יוצקים את הרוטב על הכרובית שבתבנית ואופים כ-20 דקות. מגישים חם.

הערות

כתבות נוספות