סגור

פלפלונים במילוי סלט קינואה קיצי

כח באב התשפ
,
18 באוגוסט, 2020
18/08/2020 13:38
פלפלונים במילוי סלט קינואה קיצי

פלפלונים במילוי סלט קינואה קיציצילום: חגי לפלר

פרווה
עד 10 דקות
פשוט

מצרכים

כ-15 פלפלונים מתוקים צבעוניים

1 כוס קינואה "סוגת"

לסלט:

1-2 כוסות עשבי תיבול קצוצים (נענע, פטרוזיליה, בצל ירוק, כוסברה)

1-2 מלפפונים פריכים

1/2 בצל סגול קצוץ

1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ

1 שן שום כתושה

קליפה מגוררת ומיץ מלימון אחד

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס

להגשה:

טחינה גולמית או מוכנה

חופן גרעיני חמנייה

הוראות הכנה

מתחילים בבישול הקינואה: מעבירים את גרגירי הקינואה למסננת דקה ושוטפים במי ברז. אפשר גם להשרות 1-2 שעות בקערה עם מים ולסנן היטב.

אם מבשלים כמו פסטה: מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הקינואה 10-15 דקות, מוודאים שהגרגירים רכים אבל עדיין נגיסים. מסננים היטב ומקררים לטמפטורת החדר.

אם מבשלים כמו אורז: שמים את הקינואה בסיר ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. מרתיחים שוב, מנמיכים את הלהבה ומכסים. מבשלים כ-15 דקות, עד שהנוזלים נעלמים והקינואה מתרככת. מניחים להתקרר.

מכינים את הירקות: חוצים לאורך את המלפפונים, מרוקנים את הגרעינים בכפית ופורסים. חוצים לאורך את הפלפלונים ומנקים מגרעינים. אם הם לא יציבים על משטח העבודה, מגלחים בסכין מעט מהתחתית ליצירת בסיס ישר.

מעבירים את הקינואה שהתקררה לקערה ומוסיפים את יתר חומרי הסלט. טועמים ואם צריך מחזקים תיבול.

ממלאים את הפלפלונים החצויים בסלט, מזלפים מעליהם טחינה, מפזרים גרעינים ומגישים.

המתכון באדיבות סוגת

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

 גמזו ונתניהו. "ידעתם על זה כל היום, רק אני לא ידעתי" צילום: Hadas Parush/Flash90

גמזו בשיחות פנימיות: "ידעתם על זה יום שלם, למה רק אני לא?"

קרא עוד