מרק עדשים חומות ובשר טחון של אלי לנדאו

חדשות כיפה יעל 15/11/17 10:31 כו בחשון התשעח

מרק עדשים ובשר , צילום: shutterstock
מרק עדשים ובשר , צילום: shutterstock

מצרכים

0.5 קילו עדשים חומות

0.5 קילו בצל - קצוץ

0.5 קילו בשר בקר טחון

1 יחידות גזר - קצוץ

2 כף/ות פטרוזיליה - עלים קצוצים

1 יחידות רסק עגבניות - קופסה קטנה

שמן זית

מלח

פלפל

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

בסיר גדול שמים חצי כוס שמן זית ומכניסים את כל הירקות והעדשים. מטגנים דקות אחדות, עד שהבצל נעשה שקוף. ממליחים קלות ומפלפלים. מערבבים ומוסיפים את רסק העגבניות מדולל בחצי כוס מים. בינתיים נוטלים מחבת גדולה ומטגנים בה, במעט שמן זית, את הבשר, תוך ערבוב ומעיכה, עד שהוא מתפורר לפירורים. ברגע שהפירורים מתחילים להשחים מוסיפים את כל תוכן המחבת לתוך הסיר ומערבבים. מוסיפיםליטר וחצי מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים בבישול שעה וחצי, על אש קטנה בסיר מכוסה. מתקנים טעמי מלח ופלפל, ממתינים חמש דקות ומגישים.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

כתבות נוספות