סטייק כרוב בלימון ושום עם צנוברים קלויים

חדשות כיפה 30/03/23 15:04 ח בניסן התשפג

צילום: תבליני מימון
צילום: תבליני מימון

מצרכים

2 כרובים יפים ומוצקים

לימון שטוף היטב

2 ראשי שום

6 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח גס

1/4 כפית פלפל ארבע העונות מטחנה של תבליני מימון

1/2 כפית שום גבישי של תבליני מימון

2 כפות סירופ מייפל

1 כפית פטרוזיליה יבשה של תבליני מימון

1/2 כפית טימין יבש של תבליני מימון

להגשה: 1/3 כוס צנוברים קלויים

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומניחים נייר אפייה על תבנית תנור.

2. חותכים את הכרוב לפרוסות בעובי 2 ס"מ ופורסים את הלימון לפרוסות דקות וחותכים לרבעים.

3. מערבבים בקערה קטנה שמן זית, מלח גס, פלפל ארבע העונות, שום גבישי, סירופ מייפל, פטרוזיליה וטימין.

4. מברישים את פרוסות הכרוב במרינדה ומניחים על תבנית התנור מעל נייר אפייה.

5. חותכים את ראשי השום לחצי ומניחים לצד הכרובים.

6. מברישים גם אותן במרינדה ואם נשאר מזלפים את יתרת המרינדה על הכרובים.

7. אופים בתנור במשך 30-40 דקות או עד הזהבה יפה.

8. מוציאים את הכרובים מהתנור, מפזרים צנוברים קלויים ומגישים.

המתכון באדיבות תבליני מימון

כתבות נוספות