פיצה עם בסיס ללא לקטוז

חדשות כיפה 09/05/23 11:54 יח באייר התשפג

צילום: עדי גבירצמן
צילום: עדי גבירצמן

מצרכים

מצרכים לבסיס: כמות המספיקה ל-3 בסיסים

2 ביצים בטמפ' חדר

2 כפות גדושות ממרח שקדים

קורט מלח אטלנטי דק

לרוטב -

2 כפות גדושות רסק עגבניות אורגני

1 כוס מים

1/2 כפית תבלין פיצה

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/4 כפית צ'ילי גרוס

1/2 כפית מלח אטלנטי דק

1/2 כפית ממתיק "סוכר חום" (אפשר גם ממתיק "רגיל")

תוספות:

1 כוס גבינת גאודה מגורדת

50 גרם גבינת פטה

10 זיתים קלמטה אורגניים

עלי זעתר/אורגנו/בזיליקום

הוראות הכנה

הכנת הרוטב: לערבב ביחד את רכיבי הרוטב על מחבת ולהביא לרתיחה, להמשיך לבשל במשך כ-10 דק', עד לצמצום והסמכה של הרוטב.

בסיסים לפיצה-

1. בקערה קטנה לטרוף ביחד ביצים עם ממרח שקדים ומלח, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

2. להעביר את התערובת ל-3 צלחות זכוכית קטנות שמתאימות למיקרו (כ-10 ס"מ קוטר, כ-1/4 כוס תערובת לכל צלחת).

3. כל צלחת לחמם במיקרו על חום מירבי במשך דקה עד שמתקבלת מעין "חביתייה".

4. כל חביתייה לצרוב במחבת חמה במשך 1-2 דק' מכל צד להתמצקות מלאה והופעת סימני הזהבה וצריבה.

הרכבה והכנה: לחמם תנור ל-200C , לפזר מעל לכל בסיס את רוטב העגבניות ולמרוח. מעל הרוטב לפזר גבינה ותוספות.

להכניס לתנור ל-10 דק', עד שהגבינה נמסה והפיצה נראית מוכנה. להגיש חם ולהנות.

המתכון באדיבות עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת

כתבות נוספות