לחמניות לפסח

חדשות כיפה y-m-i .. 20/03/07 00:00 א בניסן התשסז

לחמניות לפסח, צילום: shutterstock
לחמניות לפסח, צילום: shutterstock

מצרכים

2 כוסות קמח מצה גס (אני השתמשתי בקמח מצה רגיל)

1/2 כוס שמן

2 כוסות מים רותחים

5 ביצים

1 חלמון

2 כפיות מלח (זהירות עם זה, כי טיפה יותר מזה יוצא מלוח)

2 כפות סוכר

מרגרינה/חמאה לשימון התבנית

הוראות הכנה

1. מחממים מראש תנור לחום בינוני (כ-180 מעלות)

2. משמנים תבנית אפייה רגילה או עם 12 שקעים.

3. שופכים את המים הרותחים לתוך סיר עם השמן, המלח והסוכר על אש גבוהה.

4. מוסיפים את קמח המצה ומרתיחים שוב.

מורידים מהאש ומצננים מעט.

6. מערבבים את הביצים אחת אחת, תוך כדי בחישה בכף עץ. (חמותי טרפה קודם את הביצים וזה גרם לטפיחה שלהן - מומלץ)

יוצרים כדורים בעזרת ידיים רטובות (אם משתמשים בתבנית שקעים אין צורך ליצור כדורים).

8. מושחים את הלחמניות בחלמון ביצה.

9. אופים כ-40 דקות

הערות

12-16 לחמניות

כתבות נוספות