לחמניות דבש מקמח מלא במילוי גבינה תפוחים וסלק

יא באלול התשעח
,
22 באוגוסט, 2018
22/08/2018 12:50
לחמניות דבש מקמח מלא במילוי גבינה תפוחים וסלק

לחמניות דבש מקמח מלא במילוי גבינה תפוחים וסלקצילום: אריאל ברי בן חמו

חלבי
עד 3 שעות
בינוני

מצרכים

500 גרם (4 כוסות) קמח מלא 70% מנופה

25 גרם (חצי חבילה) שמרים טריים

25 גרם (חצי חבילה) משפר אפייה

75 גרם (שליש פחות כף) שמן זית

1 חלמון

50 גרם (3 כפות) דבש

קורט מלח

250 גרם (כוס) גרם מים קרים

למילוי:

100 גרם גבינת טיב טעם 3%

40 גרם (2 כפות גדושות) סוכר קנים אורגני

1 חלמון

15 גרם (כף גדושה) קמח כוסמים מלא

1 סלק קטן מבושל

40 גרם (רבע כוס) אגוזי מלך

1 תפוח אדום

לציפוי:

2 כפות דבש

2 כפות מים

הוראות הכנה

בקערת המיקסר שוקלים קמח, שמרים ומשפר אפייה ומערבבים

מוסיפים את הדבש, חלמון, שמן זית ומלח ומערבבים במהירות האיטית ביותר

מוסיפים לאט לאט את המים וממשיכים ללוש על המהירות הנמוכה ביותר כ7-10 דקות עד שהבצק בטמפרטורת החדר.

משמנים קערה במעט שמן זית, מכסים בשקית ומעל זה במגבת ומעבירים להתפחה של כשעה או על להכפלת הנפח.

מכינים את המילוי: מקלפים את התפוח, מגלענים וחותכים לקוביות קטנות מאוד.

חותכים את הסלק לקוביות קטנות מאוד.

מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית.

יוצאים מהצק כדורים בגודל כדור טניס.

ממלאים כל אחד בכף מהמלית וסוגרים לכדור.

מעבירים את הלחמניות הממולאות לתבנית תנור עם נייר אפייה ומכסים בשקית להתפחה נוספת של כ 40 דקות.

מחממים תנור ל170 מעלות ואופים את הלחמניות כרבע שעה, עד שהן שזופות, אפשר להרים את אחת הלחמניות לבדוק האם הן שזופות גם מלמטה והן מוכנות.

בזמן האפייה מכינים את ציפוי הדבש: מרתיחים בסיר קטן (פינג'אן אם יש) את הדבש והמים עד שהתערובת מבעבעת.

בעזרת מברשת מברישים את הלחמניות ברגע שהן יוצאות מהתנור בדבש.

המתכון באדיבות אריאל ברי בן חמו, בעלת הבלוג "בריאלי - אופים בריא יותר"

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

אילוסטרציה צילום: shutterstock

בעקבות האונס המזעזע: כללי זהירות ומניעה לפני קבלת עובדים למוסד החינוכי

קרא עוד