לחמניות דבש מקמח מלא במילוי גבינה תפוחים וסלק

חדשות כיפה חדשות כיפה 22/08/18 12:50 יא באלול התשעח

לחמניות דבש מקמח מלא במילוי גבינה תפוחים וסלק, צילום: אריאל ברי בן חמו
לחמניות דבש מקמח מלא במילוי גבינה תפוחים וסלק, צילום: אריאל ברי בן חמו

מצרכים

500 גרם (4 כוסות) קמח מלא 70% מנופה

25 גרם (חצי חבילה) שמרים טריים

25 גרם (חצי חבילה) משפר אפייה

75 גרם (שליש פחות כף) שמן זית

1 חלמון

50 גרם (3 כפות) דבש

קורט מלח

250 גרם (כוס) גרם מים קרים

למילוי:

100 גרם גבינת טיב טעם 3%

40 גרם (2 כפות גדושות) סוכר קנים אורגני

1 חלמון

15 גרם (כף גדושה) קמח כוסמים מלא

1 סלק קטן מבושל

40 גרם (רבע כוס) אגוזי מלך

1 תפוח אדום

לציפוי:

2 כפות דבש

2 כפות מים

הוראות הכנה

בקערת המיקסר שוקלים קמח, שמרים ומשפר אפייה ומערבבים

מוסיפים את הדבש, חלמון, שמן זית ומלח ומערבבים במהירות האיטית ביותר

מוסיפים לאט לאט את המים וממשיכים ללוש על המהירות הנמוכה ביותר כ7-10 דקות עד שהבצק בטמפרטורת החדר.

משמנים קערה במעט שמן זית, מכסים בשקית ומעל זה במגבת ומעבירים להתפחה של כשעה או על להכפלת הנפח.

מכינים את המילוי: מקלפים את התפוח, מגלענים וחותכים לקוביות קטנות מאוד.

חותכים את הסלק לקוביות קטנות מאוד.

מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית.

יוצאים מהצק כדורים בגודל כדור טניס.

ממלאים כל אחד בכף מהמלית וסוגרים לכדור.

מעבירים את הלחמניות הממולאות לתבנית תנור עם נייר אפייה ומכסים בשקית להתפחה נוספת של כ 40 דקות.

מחממים תנור ל170 מעלות ואופים את הלחמניות כרבע שעה, עד שהן שזופות, אפשר להרים את אחת הלחמניות לבדוק האם הן שזופות גם מלמטה והן מוכנות.

בזמן האפייה מכינים את ציפוי הדבש: מרתיחים בסיר קטן (פינג'אן אם יש) את הדבש והמים עד שהתערובת מבעבעת.

בעזרת מברשת מברישים את הלחמניות ברגע שהן יוצאות מהתנור בדבש.

המתכון באדיבות אריאל ברי בן חמו, בעלת הבלוג "בריאלי - אופים בריא יותר"

כתבות נוספות