חלות לשבת-טעם גן עדן

ב בסיון התשסח
,
05 ביוני, 2008
05/06/2008 0:00

צילום: shutterstock

פרווה
עד 10 דקות
לא הוגדר

מצרכים

2 ק"ג קמח לבן

4 כפות שמרים יבשים

7 כוסות מים פושרים

כוס וחצי סוכר

כוס וחצי שמן

4 כפות מלח

ביצה למריחה על החלות

שומשום,פרג ,קצח או זעתר לפיזור על החלות

הוראות הכנה

מכניסים את הקמח לתוך קערה רחבה ועושים גומה באמצע, לתוך הגומה מכניסים את 4 כפות השמרים ושלושת רבעי כוס סוכר. את שלושת רבעי כוס הסוכר הנותרת מפזרים ומבליעים בתוך הקמח בצדדים. לתוך הגומה שופכים 6 כוסות מים, ומחכים 10-15 דק.שופכים את השמן לתוך המים שבגומה ואת 4 כפות המלח מפזרים בקמח שמסביב (חשוב שהמלח יבלע בקמח כדי שהוא לא יגע בשמרים).לשים הכל ביחד ותוך כדי לישה מוסיפים את כוס המים הנותרת. הבצק יוצא דביק, אך אל דאגה-ככל שהבצק יותר דביק ככה החלות יותר טובות. נותנים להתפחה במשך שעה וחצי עד שעתיים . מפרישים חלה,יוצרים צורות מורחים ביצה ומפזרים שומשום(או כל דבר אחר) ומכניסים לתנור על 50-70 מעלות ל10 דק´ ואח"כ מעלים את החום ל180 מעלות עד שהחלה מקבלת צבע למטה .

הערות

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
08.08.2018

1. בצק דביק (ענהאל)

איך יוצרים צורות אם הבצק כל כך דביק?

דווח על תגובה לא ראויה
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

בן גביר ובן ארי. ראשי עוצמה יהודית צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

בן גביר: עוצמה יהודית צריכה לקבל את המקומות הראויים לה

קרא עוד