חלת קונדיטוריה - אין על החלה הזו

ה בתשרי התשעא
,
13 בספטמבר, 2010
13/09/2010 0:00

צילום: shutterstock

פרווה
עד 10 דקות
לא הוגדר

מצרכים

בבקשה, אמנם הוראות הכנה ארוכות אך שווה להצמד החלה המתקבלת טעימה ביותר.

חלה כמו בקונדיטוריה (הערות בסוגריים של מרטה סטיוארט)

רכיבים:

2 כפות גדושות שמרים יבשים

2 כוסות מים חמימים (אני שמה בערך 3/4 כוס מים רותחים וממלאה במים מהברז)

בערך 8 כוסות קמח

3 ביצים (במקור - 3 ביצים וחלמון אבל אני לא שמה את החלמון)

3/4 כוס סוכר

1 כפית מלח

1/2 כוס שמן רגיל

כף קמח

למריחה מעל:

1 ביצה (במקור 1 ביצה ועוד 1 חלמון) מעורבבת עם כפית סוכר וקומץ מלח

הוראות הכנה

שלב ראשון:

לערבב בקערה גדולה שמרים עם כוס וחצי (לא את כל שתי הכוסות) מים.

לתת לתפוח כעשר דקות.

שלב שני:

להוסיף לקערה 2 כוסות (בלבד) קמח.

לערבב עם כף עץ. לכסות עם ניילון נצמד את הקערה (לא צמוד לבצק, אלא את פי הקערה).

לתת לתפוח 30-90 דקות, ואם יותר עוד יותר טוב.

שלב שלישי:

לערבב עם כף עץ. להוסיף את שאר החומרים חוץ מהקמח, ולערבב עם כף עץ. להוסיף 5 כוסות (בלבד) קמח, ולערבב עם כף עץ. תצא עיסה גושית ודביקה. לא לגעת בידיים בשלב זה

לכסות עם מגבת מטבח שמרטיבים אותה וסוחטים היטב.

להתפיח עשרים דקות ואפשר גם קצת יותר.

שלב רביעי:

להתחיל ללוש תוך כדי הוספת כוס הקמח הנותרת או יותר או פחות לפי הצורך. אפשר בקנווד אבל זה קצת גדול מדי וכדאי לחלק לשתי נגלות. או ללוש ביד.

ללוש כעשר דקות עד שנוצר בצק אלסטי וגמיש.

לשמן קערה, לשים את הבצק בקערה, ולסובב אותו כך שהוא יצא משומן בכל הצדדים. לכסות שוב עם המגבת הלחה, ולשים להתפחה של כ 45 דקות או עד שהנפח מוכפל.

שלב חמישי:

לעשות צורות של חלות, או לחמניות. לסדר על תבניות עם נייר אפייה.

למרוח כבר עכשיו בתערובת הביצה.

לפזר אם רוצים שומשום פרג או משהו אחר.

לשים את התבנית כולה בתוך שקית גדולה כמו שקית זבל. להתפיח עוד 45 דקות ובינתיים לחמם את התנור ל 190 (375).

לשים את התבנית בתנור ומיד להוריד את החום ל-350.

לאפות כ 20 דקות ללחמניות, 30 דקות לחלות.

הערות

הספר ממנו המתכון נקרא Jewish Holiday Baking (באנגלית) והוא נכתב על ידי מרסי גולדמן שהיא אופה מקצועית ממונטריאול. יש לה גם אתר,
כמה הערות:
מהמתכון הזה יצאו לך בערך 20 לחמניות בגודל של לחמניה 8 של חנות. אם עושים חלה שלמה, יוצאת חלה ממש ממש כמו בקונדיטוריה ובניגוד לחלות תוצרת בית בדרך כלל היא לא מתייבשת כל כך מהר. מהמתכון הזה יצאו לך שתי חלות עגולות די גדולות או אחת ענקית.
יש פה טריק מסוים, שגורם לחלה להיות אוורירית בהרבה ממה שיוצא בדרך כלל בתנור אפייה ביתי ללא חומרים מייצבים.
גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

פייסבוק צילום: pixabay

חושבים ש"דפקתם את האלגוריתם"? יש לפייסבוק ניוז-פיד בשבילכם

קרא עוד