מצרכים
1 פורל משפחתי טרי ונקי
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף ופרוס לעיגולים ברוחב 1 ס"מ
3 יחידות שומר טרי פרוס
מיץ מלימון שלם
1/2 ראש שום פרוס לפרוסות דקות
1/4 צרור כוסברה קצוצה גס
1/4 כוס שמן זית איכותי
מלח
מעט כמון
הוראות הכנה
שוטפים את הדגים ומיבשים, חורצים בכל צד של הדג 3 פסים בעומק של 1/2 ס"מ ומניחים בצד.
מטגנים בסיר בשמן הזית את פרוסות השום כ 2 דקות , מוסיפים את הארטישוק והשומר ומטגנים כ 5 דקות נוספות.
מוסיפים את מיץ הלימון וכוס מים ומבשלים כ 10 דקות.
מתבלים בכמון ומלח טועמים ומשפרים טעם.
מורידים מהאש ומוסיפים את הכוסברה.
מעבירים את התבשיל לתבנית אפייה בעלת דפנות גבוהות ומניחים את הדג על התבשיל
אופים בחום של 175 מעלות כ 25 דקות תוך כדי מזיגת הנוזלים על הדג.
הערות
המתכון באדיבות באדיבות חוות "דגי הדן" קיבוץ דן