פורל משפחתי בארטישוק ירושלמי ושומר טרי

מאגר המתכונים 28/03/12 00:00 ה בניסן התשעב

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

1 פורל משפחתי טרי ונקי

1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף ופרוס לעיגולים ברוחב 1 ס"מ

3 יחידות שומר טרי פרוס

מיץ מלימון שלם

1/2 ראש שום פרוס לפרוסות דקות

1/4 צרור כוסברה קצוצה גס

1/4 כוס שמן זית איכותי

מלח

הוראות הכנה

שוטפים את הדגים ומיבשים, חורצים בכל צד של הדג 3 פסים בעומק של 1/2 ס"מ ומניחים בצד.

מטגנים בסיר בשמן הזית את פרוסות השום כ 2 דקות , מוסיפים את הארטישוק והשומר ומטגנים כ 5 דקות נוספות.

מוסיפים את מיץ הלימון וכוס מים ומבשלים כ 10 דקות.

מתבלים בכמון ומלח טועמים ומשפרים טעם.

מורידים מהאש ומוסיפים את הכוסברה.

מעבירים את התבשיל לתבנית אפייה בעלת דפנות גבוהות ומניחים את הדג על התבשיל

אופים בחום של 175 מעלות כ 25 דקות תוך כדי מזיגת הנוזלים על הדג.

הערות

4 סועדים

המתכון באדיבות באדיבות חוות "דגי הדן" קיבוץ דן

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר