פילה סלמון בלימון ותפו"א

חדשות כיפה חדשות כיפה 25/08/19 12:14 כד באב התשעט

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

מנת דג סלמון 250 גרם

50 גרם פטרוזיליה קצוצה

25 גרם שום קצוץ

15 גרם שמן זית

3 גרם מלח

1 גרם פלפל שחור

1/2 לימון

תוספת תפו''א- מצרכים:

2 תפו"א בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ

סיר עם שמן

30 גרם פטרוזיליה קצוצה

1 שן שום קטושה

מיץ מ 1/2 לימון

3 גרם שמן זית

מלח ופלפל לפי טעם

הוראות הכנה

מחממים מחבת היטב.

מורחים את המחבת בשמן ומניחים את הדג עם העור על המחבת.

מתבלים היטב במלח ופלפל כ 2 דקות וצורבים את הדג מכל הכיוונים ומניחים במגש.

מערבבים בקערה את הפטרוזיליה, שום ושמן זית, מערבבים היטב ומורחים את הדג בצורה שווה.

מזלפים את הלימון על הדג.

מחממים תנור ל 200 מעלות ומכניסים את הדג לתנור למשך 5 דקות.

לתפוחי האדמה:

מבשלים בסיר עם מים את התפו"א (1/2 בישול).

מסננים את התפו''א ומקררים.

מחממים את הסיר עם השמן ומטגנים את התפו''א היטב.

ברגע שקוביות התפו"א מוכנות, מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים.

מסדרים בצלחת ומניחים לצד הדג.

המתכון באדיבות רשת קפה גרג

כתבות נוספות