מקלות בס וגבינת חלומי מטוגנים עם מטבל יוגורט יווני

חדשות כיפה חדשות כיפה 02/06/20 10:34 י בסיון התשפ

מקלות בס וגבינת חלומי מטוגנים עם מטבל יוגורט יווני, צילום: נועם פריסמן
מקלות בס וגבינת חלומי מטוגנים עם מטבל יוגורט יווני, צילום: נועם פריסמן

מצרכים

2 פילטים של בס ללא עור ועצמות (חתוך לרצועות - מקלות)

חבילת גבינת חלומי המחלבה מבית יצחק (חתוכה לרצועות – מקלות)

2 ביצים טרופות

חצי כוס שמן צמחי (קנולה או סויה)

רבע כוס קמח לבן

הכנת פירורי לחם ירוקים:

2 כוסות פירורי לחם

חצי צרור פטרוזיליה - עלים מופרדים מגבעול ויבשים לגמרי

פלח ופלפל לפי טעם.

מצרכים למטבל:

4 כפות יוגורמה כבשים המחלבה מבית יצחק

100 גר׳ גבינת פטה

גבעול בצל ירוק קצוץ

רבע כפית סומק

מיץ מחצי לימון

לערבב הכל יחד על לקבלת מרקם "קוטג'י" (בגלל הפטה)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

לפירורי הלחם: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורים בצבע ירקרק אחיד.

מכינים 3 קערות רחבות: אחת עם פירורי הלחם, אחת עם הקמח ואחת עם הביצים הטרופות.

מפדרים את מקלות הדג והחלומי בקמח מכל הצדדים, טובלים בביצה ומשם מעבירים לציפוי בקערת פירורי הלחם.

מחממים מחבת עם השמן על אש בינונית ומטגנים את מקלות הבס והחלומי מכל הצדדים. לאחר הזהבה מעבירים לרשת או לנייר סופג.

מסדרים בצלחת את החלומי ואת הבס המטוגן לצד המטבל ומגישים

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

המתכון באדיבות השף קינן בסל ל מחלבת הבוטיק "המחלבה", מבית יצחק וארגון מגדלי הדגים

כתבות נוספות