חזה עוף ממולא באגוזים ברוטב מיץ רימונים

חדשות כיפה מיצמיצ 13/08/07 00:00 כט באב התשסז

חזה עוף ממולא באגוזים, צילום: shutterstock
חזה עוף ממולא באגוזים, צילום: shutterstock

מצרכים

10 פרוסות דקות מאד של חזה עוף

למילוי:

2 בצלים קצוצים דק

שמן לטיגון

4 שיני שום קצוצות גס

250 גרם אגוזי מלך קצוצים מעורב גס ודק

מלח

פלפל

לציפוי:

פירורי לחם מעורבבים בשקדים טחונים

קמח

ביצים טרופות

לרוטב:

1 כוס גרנדין

1 כוס גרעיני רימון

1/2 כוס יין אדום

מקל קינמון

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

אופן ההכנה:

להכנת המילוי:

משמנים מחבת ומטגנים את הבצל , מוסיפים את האגוזים, מתבלים ומערבבים .

מסירים מהאש ומקררים קירור מוחלט (רצוי להשהות 24 שעות למיזוג טעמים ולבדוק תיבול)

להכנת הגלילות :

לפרוס את חזה העוף וליישר קצוות.

למרוח מתערובת המילוי,

לגלגל במהודק לצורת גליל, לעטוף בנילון נצמד ולהדק כמו סוכריה.

להכניס למקפיא ל - 15 דק´.

מסירים את הניילון, ומצפים כמו שניצל.

רצוי להשאיר במקרר לכמה שעות ואז אין סיכוי שיתפרק בטיגון.

מטגנים בשמן עמוק.

אם לא מתכוונים להגיש מיד מטגנים כ- 4 דק´ עד שמזהיב קלות ומוציאים לכלי חסין אש ומניחים בצד ללא כיסוי.

לפני ההגשה מכניסים לתנור חם ל 10-15 דק´ בערך .

הרוטב:

מבשלים את גרעיני הרימון בגרנדין ויין אדום עם מקל קינמון. מבשלים עד לצמצום הרוטב כ - 20 דקות.

הגשה:

פורסים כל גלילה ל2-3 חלקים מניחים על עלי בייבי גרין ויוצקים מסביב מן הרוטב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

10 מנות

כתבות נוספות