עוף בסיידר תפוחים ברוטב פטריות ורימונים

חדשות כיפה 26/08/18 23:55 טו באלול התשעח

עוף בסיידר תפוחים ברוטב פטריות ורימונים. , צילום: פינטרסט
עוף בסיידר תפוחים ברוטב פטריות ורימונים. , צילום: פינטרסט

מצרכים

כמות סועדים : 4

זמן הכנה : 25 דק'

משך בישול : 1 שעה

החומרים :

. עוף מס' 2 כ-1.800 ק"ג

. 60 גרם מחמאה ללא מלח

. שמן טיגון

. 60 מ"ל ברנדי

. 2 בצלי שאלוט קצוצים דק

. 500 מ"ל סיידר תפוחים מוגז

. 150 גרם פטריות שמפיניון חתוך לפרוסות

. 250 מ"ל שמנת לבישול פרווה

. 200 גרם תפוחים מוזהב

. 1 רימון בינוני

הוראות הכנה

חותכים את העוף ל-4 או 8 נתחים ומתבלים במלח ופלפל . מחממים חצי מכמות המחמאה ומעט שמן ומטגנים קלות את נתחי העוף כשצד העור למטה תחילה, עד להשחמה קלה.

שופכים את עודפי השומן ומחזירים את נתחי העוף למחבת, מוסיפים את הברנדי (זהירות מהאש), חשוב להניח מכסה ליד המחבת במידה ונצטרך לכבות את האש!

מוסיפים את בצל השאלוט וממשיכים בבישול איטי עד לריכוך אך ללא השחמה. מוסיפים את הסיידר מכסים וממשיכים בבישול עוד 15 דק' ולאחר 10 דק' הופכים את העוף.

מקפיצים את הפטריות ביתרת המחמאה כשהמחבת מכוסה במשך 5 דק', מוציאים את העוף ושומרים בצד .

ממשיכים לבשל את הרוטב עוד 10 דק' על אש נמוכה עד לצמצום הרוטב, מחזירים את העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש למינימום 5 דק' נוספות.

חותכים את התפוחים לרבעים, מוציאים את הליבה ומטגנים קלות במחמאה.

חותכים את הרימון לחצי ועל ידי מכות מעל הקליפה מוציאים את הגרעינים. מחצית מהכמות מכניסים לרוטב.

מגישים את העוף במרכז הצלחת עם רוטב מעל, מקשטים עם פלחי התפוחים ושאר גרעיני הרימון.

המתכון באדיבות מוטי אזולאי שף מלון רימונים גלי כנרת

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר