מתכון: סופגניות או לא להיות

אם גם אתם רוצים להתנסות בלהכין את הסופגניה ולא רק לקנות אותה, לפחות שיהיה לכם מתכון פשוט וברור, ואם אפשר גם לגוון, עוד יותר טוב. נסו ותהנו

חנה פנט 15/12/14 17:42 כג בכסלו התשעה

מתכון: סופגניות או לא להיות
חנה פנט, צילום: חנה פנט

ראש חודש כסלו הוא הסמן לסופגניות אצלנו ולא רגע אחד מוקדם יותר. אני מכינה סוגים שונים של סופגניות . כל העניין הוא המוטיבציה שלי לגוון במתוקים המטוגנים.

מתחילים -

סופגניות קלאסיות

רכיבים:
1 כף שמרים יבשים
1 כוס מים פושרים
1/3 כוס סוכר +1 כפית
2 ביצים טרופות קלות
60 גרם מחמאה רכה
1 כף קליפת לימון מגוררת
1 כף ברנדי
1/2 4 עד 5 כוסות קמח
שמן לטיגון

אופן הכנה:
בקערה גדולה מוסיפים את חומרי הבצק מלבד הקמח ומערבלים.

מוסיפים את הקמח כוס אחר כוס תוך עירבול, במידה ועובדים עם מיקסר, כשהבצק מתחיל להפרד מדפנות הקערה, מוסיפים קמח כף אחר כף, עד שהוא נפרד מהדפנות לגמרי, וממשיכים ללוש עוד 5 דקות.

משמנים קלות קערה נקיה, מגלגלים בה את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים: מחממים במיקרו שתי מגבות מטבח במשך דקה, מניחם אחת מתחת לקערה ואוספים את השוליים שיחבקו את הקערה מבחוץ, את השניה פשוט מניחים מעל הנילון הנצמד העוטף את הקערה.
כל זה כדי לעזור לבצק לתפוח מהר יותר

אחרי שעתיים מסירים את הניילון הנצמד, ובעדינות לוחצים עם האגרוף כדי לשחרר את הגזים, עוטפים שוב בניילון, מחממים שוב את המגבות ומתפיחים במשך 45 דקות נוספות.

מכינים שתי תבניות, מרופדות בנייר אלומיניום. משמנים בעזרת מגבת נייר או מפית.
בשום אופן לא מקמחים את המשטח עליו מניחים את הסופגניות, הקמח העודף נשרף בטיגון ומעכיר את השמן.

יוצרים מהבצק כדורים בגודל קלמנטינה קטנה, את הצורה היפה מקבלים על ידי איסוף הקצוות של פיסת הבצק לכיוון תחתית הסופגניה, וסגירת הקצוות בצורה נאה.
מניחים את הסופגניות בתבנית, פורסים מעל ברפרוף מגבת מטבח מחוממת. מתפיחים במשך 45 דקות.

מחממים שמן לטיגון עמוק (בעומק של מינימום 5 ס"מ) ל 180-190 מעלות צלזיוס. אם אין טרמומטר, מחממים את השמן על להבה בינונית בעוצמה הכי גבוהה.
עוד דרך לבדוק היא לטבול ידית של כף עץ בשמן, בניצב לתחתית הסיר. אם בועות עדינות מחוללות סביבה, השמן חם דיו. בכל מקרה, לניסיון, תכניסו סופגניה אחת.
מכניסים את הסופגניות לשמן כשהחלק העליון שלהן טובל בו.
אני לא מכניסה יותר משתיים מקסימום שלוש ביחד שלא יורידו את הטמפרטורה.

מכסים מיד במכסה למשך דקה, מסירים את המכסה ומטגנים עוד כדקה דקה וחצי, הופכים, וממשיכים לטגן עוד שתי דקות בערך.
מוציאים בכף מחוררת לצלחת עם נייר סופג, ממלאים בריבה - בעזרת מזרק ומפזרים אבקת סוכר.

אפשר לבזוק מעל אבקת סוכר(צילום: חנה פנט)

סופגניות ביס פרווה

רכיבים:
הכמות שלהלן מתאימה לכ 80 סופגניות ביס (וזה הולך מהר)
עוד יתרון: אפשר להכין את הבצק ולשמור במקרר עד 5 ימים, מה שאומר שלא צריך להכין הכל באותו יום

החומרים:
1/2 חבילת מרגרינה בטעם חמאה
1 ביצה
2 כפות תמצית וניל
10 כפות סוכר
1/2 1 כפות קוניאק או ברנדי
1 כוס גדושה של מנדרינות סחוטות טריות (זה עושה את כל הטעם, אז לא לפשל...)
גרידה מרבע קליפת תפוז ורבע קליפת לימון
700 גרם קמח רגיל
1/2 1 שקיות אבקת אפייה
אבקת סוכר
או
שוקולד מומס

אופן הכנה:
בקערת המיקסר, עם וו הגיטרה, מערבבים היטב את הנוזלים עם הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה. מאחדים תוך כדי לישה במיקסר במהירות בינונית.

בודקים שהבצק לא רטוב מדי אלא נוח לעבודה (ואם יבש - מוסיפים מיץ, אם לח - מוסיפים קמח). מאחסנים מכוסה בלילה במקרר.

מחממים שמן לטיגון עמוק (170 מעלות בסיר טיגון ויצא אחלה....). מרדדים לבצק דק אבל לא דק מדי, קורצים עיגולים גדולים ובתוכם קטנים (גדולים בכוס וקטנים באצבעון).

מטגנים "נגלה" ראשונה, ממתינים כמה דקות וטועמים אחת:
אם יבש מדי - יש לרדד פחות דק.
אם לא מספיק מוכן מבפנים - ההיפך.

בוזקים מעל אבקת סוכר או טובלים בשוקולד מומס

אפשר גם שוקולד חום למעלה (צילום: חנה פנט)


סופגניות שוקולד בציפוי שוקולד

כל שצריך, להמיר 1/4 כוס קמח ב - 1/4 כוס קקאו, להוסיף עוד 2 כפות סוכר לבצק ולהכין את הבצק לפי ההוראות של הסופגניות הקלאסיות

לציפוי: יש להמיס 200 גר' שוקולד עם 10 מ"ל שמנת מתוקה, לטבול כל סופגניה בציפוי ולעטר בסוכריות צבעוניות.

המתכונים מתוך הבלוג: לאכול , להנות , לשנות

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר