ב"אושן גריל" מתגאים בדגים שלהם, אבל זו ממש לא הסיבה היחידה להגיע

בבית המלון "סטאי" בתל אביב, מתחבאת מסעדה יוקרתית עם אווירה מיוחדת, ולמרות המחירים - רעבים לא תצאו משם. כיאה לשמם, ב"אושן" ממליצים בעיקר על מנות הדגים שלהם, אך גם הבשרים מצטיינים במיוחד | סקירת מסעדה

יחיאל שיינפלד יחיאל שיינפלד, חדשות כיפה 09/03/25 15:26 ט באדר התשפה

ב"אושן גריל" מתגאים בדגים שלהם, אבל זו ממש לא הסיבה היחידה להגיע
אושן גריל, סטאי, צילום: Cindy Levy Agency

עם סיומם של כמה ימי מילואים והיציאה של אשתי לחופשת לידה, החלטנו שאנחנו רוצים מקום מיוחד לציין את התקופה, ו"אושן גריל" ביפו סיפקה את כל מה שרצינו. המסעדה הנמצאת בתוך בית המלון "סטאי" ממוקמת ממש על כיכר השעון של עיר הנמל העתיקה, וכל הדרך מהחניון צעדנו כאשר רעש הגלים ליווה אותנו ליעד. בקיץ המסעדה ממוקמת במרפסת הצופה לים, אך בשל עונת החורף "הסתפקנו" בישיבה בפטיו המפואר של המלון עם דיג'יי שסיפק הופעה חיה.

כשהתיישבנו ניגשה אלינו מלצרית נחמדה שהסבירה לנו על המסעדה ועל המנות המומלצות.
לפני האוכל הגיעו המשקאות המיוחדים שלהם. אני הזמנתי קוקטייל רד ליידי (69), שהיה בטעם תותי מתוק עם נגיעה של חמיצות נאה, ואשתי ההריונית, לקחה קוקטייל ללא אלכוהול, וירג'יניה מרגריטה (42), שהיה מצטיין במיוחד עם טעמים טרופים מטריפים.

אושן גריל, סטאי

אושן גריל, סטאי צילום: Cindy Levy Agency

מכל מנות הפתיחה, יש מנצחת אחת ברורה

זמן קצר לאחר מכן הגיעו הראשונות, והן לא אכזבו. קודם הגיע הסביצ'ה מוסר ים (89), והדג הנא הגיע עם נגיעות סלט אבוקדו, שומשום קלוי, קריספי כוסברה ואיולי יוזו, שהשתלבו עם הדג בעדינות מושלמת, וכל זה על מצע של נאגטס אורז פריך, שיצרו קרנצ' מדהים. מהביס הראשון שמחתי כל כך שאשתי לא אוכלת דגים ולא אצטרך לחלוק את המנה המושלמת הזאת. בשבילי, היא הייתה המנצחת של הערב.

אבל זו רק הייתה ההתחלה. אשתי קיבלה את היקיטורי פילה בקר וכבד אווז (159). הבשרים המשובחים הגיעו עם קראמבל קדאיף ופיסטוק, סוכריות שיטאקה, קרמל סאקה ואיולי כמהין, ואין לי יותר מידי מה להוסיף, מלבד שהטעמים היו פשוט נהדרים. בנוסף, הזמנו את הריזוטו סטייל סטיקי רייס (78), מנה מומלצת לאוהבי הפטריות. במנה יש פטריות מלך ושיטאקה, בצל ירוק, ציר ירקות וכמהין. לצד הראשונות, גם הגיע סלט סטייק טאטאקי (119) המורכבת מסטייק סינטה טאטאקי, סלט מלפפונים וייטנאמי, אטריות זכוכית, ורוטב סאטה יפני, שהיה טעים אבל לא מיוחד מדי.

עיקריות מצטיינות, וסושי ייחודי

לפני העיקריות הגיעו הרולים המיוחדים של סטאי, וישר התרשמנו מהגודל של הרולים, שאמנם יקרים, אבל מגיעים ב-10 יחידות גדולות ומלאי כל טוב. האושן כמהין (97), הגיע עם מוסר ים, שאלוט מטוגן, מלפפון ספייסי כמהין, עטוף באבוקדו, וטוביקו שחור. ורול סלמון גריל (97), המגיע עם סלמון אפוי, אבוקדו, בטטה, ובצל ירוק עטוף בסלמון צרוב ושקדים פרוסים ברוטב טריאקי. הרולים היו עם טעמים ייחודיים, ונהניתי מאד, אך אני קצת מתחרט שלא הזמנתי רול שבו טעם הדג היה יותר דומיננטי; כנראה שאצטרך לחזור. גם הווג'י רול (74) של אשתי, עם בטטה, מלפפון, קנפיו, אבוקדו וצ'יפס סגול, היה טעים מאד ומושלם למי שפחות מתלהב מדגים.

ואז, כשחשבנו שכבר לא נשאר לנו מקום, הגיעו העיקריות: נציג מהדגים ונציג מהבשרים, ולטעמים האלה היה שווה לחכות. אני קיבלתי את הפילה קוד שחור מיסו מירין (180) שהגיע על מצע של פירה וירוקים צרובים במחבת. הדג היה צרוב מבחוץ, ורך מבפנים, מידת עשייה מושלמת. ואשתי הזמינה את האנטריקוט אנגוס, 300 גרם, מיושן 21 ימים (220), שנתן טעם של בשר משובח שנשאר איתנו עד הבית.

הקינוח חתם ערב מושלם על הנמל העתיק

על קינוח מתוק לא וויתרנו, ועם הקרם ברולה (69) מלא בקרם וניל עשיר, עם ציפוי קרמל פריך ותותים, סיימנו את הערב הזוגי בהאי. בסוף הארוחה, האחמ"ש שאל אם הכל היה בסדר, ולא הפסקנו לפרגן על הטעמים והשירות. יצאנו מהמלון אל הכיכר המפורסמת, והמשכנו להתבשם מהאווירה היפואית.
חזרנו לאוטו שוב, מלווים בגלים. אל המקום הזה בטוח נחזור.

מסעדת אושן גריל | מלון סטאי תל אביב

דוד רזיאל 22, תל אביב - יפו

שעות פתיחה:

ראשון עד רביעי: 19:30-00:00

ימי חמישי: 19:30-01:00

מוצאי שבת: 20:00-00:00

כשרות: רבנות תל אביב

הכותב היה אורח המסעדה