ביקורת מסעדות סטיישן 9 - מסעדה ירושלמית שאתם חייבים לנסות

ערב ירושלמי בשיא הקיץ הוביל אותנו אל המסעדה האסייתית סטיישן 9 שהצליחה להפתיע לטובה עם מנות חדשות ושירות מדהים | וגם, הוספנו לכם הפתעה קטנה

חדשות כיפה חדשות כיפה 20/07/22 16:11 כא בתמוז התשפב

סטיישן 9 - מסעדה ירושלמית שאתם חייבים לנסות
סטיישן 9, צילום: אסף קרלה

בלב מתחם התחנה, אחד ממוקדי הבילוי הכי יפים בירושלים נמצאת מסעדה ששמענו עליה המון זמן אבל משום מה לא הלכנו לבקר, וחבל, כי אחרי שזה קרה אתמול בערב, ללא ספק מצאנו מסעדה ירושלמים מיוחדת תכנס אצלינו לרשימת המומלצות. המקום שמעוצב בצורה מהממת מגיש מטבח אסייתי מדויק וטעים להפליא, לצד שילובים מרעננים ומנות מתחלפות בהתאם למזג האוויר. 

לכבוד הקיץ, בסטיישן מגישים סלטים חדשים שנכנסו לתפריט, שניים מהם לקחנו למנה ראשונה, הפסיפס ים (66) טרטר דג ים על קרם אבוקדו, קשיו, עשבי תיבול, פרי עונתי ובצל סגול וירוק. מנה שפשוט עושה כיף בפה עם לא מעט דג איכותי. ואת הלאב גאי, סלט קייצי, שונה וטעים בטירוף שמשלב נתחי פרגית, כוסברה, נענע, בצל ירוק ועוד כמה הפתעות. מנה קלילה וטעימה מאוד, כמה טעימה? מספיק כדי שנבקש את המתכון שמצורף כאן למטה. 

אי אפשר בלי בשר אז לעיקריות הזמנו את הבאו באו (68), זוג לחמניות מאודות במילוי איולי צ'יפוטלה, כוסברה וצ'ילי אדום חריף אסאדו בבישול ארוך שהיה עשוי נהדר, ואת הויקי טורי (64) שיפודי פרגית במרינדה, על רוטב חמאת בוטנים וקארי אדום, הפרגית הייתה מהממת אבל הרוטב היה טיפה זר.

בסוף לקחנו כדי להתחמם את הפו וייטנאמי (74) ציר בקר עם הויסין ותערובת תבלינים, עשבי תבלין, ליים ושלושה כיסונים מאודים שנעשו במקום עם מילוי מפתיע ולא שגרתי בכלל - בשר שפונדרה. הכיסונים היו מעולים, אווריריים וטעימים, והציר בשר שהוגש בצורה מיוחדת היה עמוק ועשיר. לצד האוכל הטוב, יש גם שירות מדהים ומהיר, עם מלצרים ששולטים היטב בשלל המנות. 

מיקום: מתחם התחנה הראשונה, דוד רמז 4, ירושלים.
כשרות: רבנות ירושלים.
שעות פתיחה:  א’-ד’ 23:30-12:30, ה’ 01:00-12:30, מוצ”ש 00:00-20:30.
שירותים: נקיים.
כיור לנטילת ידיים: יש.
נגישות: המסעדה נגישה באופן מלא לכיסאות גלגלים, הליכונים ועגלות תינוק.

סלט לאב גאי

סלט לאב גאי צילום: סטיישן 9

מיוחד: מתכון ל"לאב גאי" – סלט קייצי, שונה וטעים בטירוף

מצרכים:

  • נתחי פרגית
  • תערובת תבלינים תאילנדית
  • צרור כוסברה
  • צרור נענע
  • בצל סגול
  • בצל ירוק
  • ליים
  • סוכר דקלים
  • שום
  • סוגים של צ'ילי חריף קלויים
  • מלפפון

אופן ההכנה:

  • לבשל את הפרגית בתערובת התבלינים התאילנדית, לקצוץ את הנתחים ולהניח
  • בקערת הסלט.
  • לקצוץ את הכוסברה, נענע, בצל ירוק, שום והצי'לי ולהוסיף לקערה.
  • כך גם את הבצל הסגול אותו תחתכו לטבעות ואת הליים שנחתך לפרוסות.
  • לחתוך מלפפון לרצועות דקיקות )מומלץ באמצעות קולפן( שתפקידו בעצם לנטרל
  • במעט את החריפות. להניח מעל.
  • לפזר סוכר דקלים ולערבב הכל יחד.

המתכון באדיבות שף בר ידיד, שף מסעדת "סטיישן 9", שיהיה בתאבון.