מתנחלים במסעדות הארוויס: מעשנת עם אווירה טובה ובשר שעשוי בדיוק במידה | ביקורת מסעדות

מסעדת הארוויס במרכז העיר ירושלים היא אחת היחידות בארץ להגיש בשר מעושן אמיתי. שמחנו להגיע למקום מזמין עם אווירה ירושלמית ורמת ניקיון נאותה. האוכל: הראשונות והעיקריות עשויות היטב, התוספות קצת פחות

אלעד הומינר, חדשות כיפה 28/10/21 15:22 כב בחשון התשפב

המעשנה של הארווי , צילום: לירן מימוני
המעשנה של הארווי , צילום: לירן מימוני

מסעדה שהיא גם מעשנת עץ, יש דבר כזה? כן והיא הראשונה באזור ירושלים ובין הבודדות הפועלות בישראל. מדובר במסעדת הארוויס (HARVEY'S) שממוקמת ברחוב יפו 33 במרכז עיר הקודש. המקום יכול לארח כ-100 סועדים בפנים ועוד כ-70 סועדים בחוץ. שיפוץ המסעדה בתקופה האחרונה בולט לעין: צביעת הקירות על ידי אמן ציורי קיר, ריהוט ואבזור המקום בציוד חדש. לנו גילו כי שתי מעשנות עץ חדשות ענקיות הובאו במיוחד מארצות הברית.

דרך ההגעה למסעדה נוחה מאוד, במיוחד אם אתם מתכננים בילוי במרכז העיר ובמדרחוב המוכר של ירושלים. אנחנו בחרנו להגיע ברכבת הקלה והמסעדה שוכנת ממש באמצע הדרך בין תחנות "יפו מרכז" ו"העירייה". 

צילום: כיפה

האווירה הירושלמית מורגשת היטב בדרך למסעדה וכן גם בכניסה אליה שמונגשת עבור מי שנזקק לכיסא גלגלים. אם אתם מחפשים מקום שמעוצב באופן יוקרתי לא הגעתם למקום הנכון עבורכם, אבל אל תתנו לעיצוב התעשייתי הצעיר לבלבל אתכם, המסעדה מטופחת מאוד ועשירה. 

חלל המסעדה גדול דיו בשביל להכיל בר רחב מאוד. בניגוד למקומות רבים בהם הכיור מתחבא סמוך לשירותים, כאן תמצאו שני כיורים. אחד נראה היטב בסמוך לבר והשני צמוד לשירותים, שרמת הניקיון שלהם היתה סבירה - נראה שאפשר היה להשקיע מעט יותר בטיפול בהם. באופן כללי הניקיון היה משביע רצון למרות שהריצוף אינו ריצוף.

צילום: כיפה

הגענו למסעדה בשעת צהריים מוקדמת והמקום לא היה עמוס אז נהנינו מהשקט היחסי ומהרחוב הירושלמי מבעד לחלון. בשעות הערב המעשנת תהיה מלאה ומסך הטלוויזיה הענק מלמד כי המקום מסוגל להכיל מבלים צעירים שרוצים לצפות יחד בליגת האלופות או באירוויזיון. 

אנחנו בחרנו להתחיל עם קצוות שרופים - קוביות מקורמלות ברוטב ברביקיו סטייל קנזס, מוגש עם צ'יפס בטטה (64 שקלים). האישה אמרה שהבשר היה רך ועסיסי עם טעם מפתיע, והתהליך שעבר במעשנת הורגש. אני חושב שמדובר היה בתבשיל מעולה שעבר בישול טוב. שנינו אמרנו שהצ'יפס בטטה לא היה קריספי דיו אבל אולי באמריקה כך נהוג לאכול את הצ'יפס.

מנה ראשונה נוספת שבחרנו היתה פופקורן צ'יקן - עוף סופר קריספי בטמפורה ופנקו, מוגש עם ציפוטלה וצ'ילי מתוק (52 שקלים). האישה אמרה שהשם מתאים מאוד ושרוטב הצ'ילי מאוד מחמיא למנה. אני חושב שזה בהחלט חטיף טוב לפני המנה העיקרית. 

קצוות שרופים ופופקורן צ

קצוות שרופים ופופקורן צ'יקן | צילום: כיפה

מכאן המשכנו למנות העיקריות שמוגשות לצד צ'יפס ביתי או אורז עם תבשיל בריסקט ושעועית או סלט ירוק. ה-350 גרם סטייק אנטריקוט ישר מהגריל קרץ לנו והוא הוגש עם קולסלאו, רוטב דמוי גלאס וצ'יפס ביתי (169 שקלים). הסטייק הוציא מהאישה חיוך רחב וגם לטעמי היה לו טעם טוב מאוד, הוא היה בדיוק כמו שרצינו. מהצ'יפס מעט התאכזבנו מכיוון שלא היה עסיסי מספיק. 

החלק השני היה אחד מהסנדוויצ'ים של הארווי שמוגשים לצד צ'יפס או סלט ירוק. הארוויס טקסס בריסקט - בריסקט מעושן, בצל מקורמל, עגבניה, מיונז חרדל, ציר בריסקט (89 שקלים). במנה הזו היינו חלוקים. האישה מאוד אהבה והתחברה לבשר ולטעם. גם לדעתי הבשר היה מעולה אבל משהו בטעם הכללי לא מצא חן בעיני. הסלט שהגיע היה טרי מאוד והטעם היה נפלא, בטח ביחס לסלט ירקות פשוט. 

כשרות מהודרת – רבנות ירושלים
יפו 33, ירושלים 02-6246444  
שעות פתיחה: יום א'-ה' 12:00-23:00. יום שבת: מצאת השבת-23:00.

אנחנו לא הזמנו אסאדו

אנחנו לא הזמנו אסאדו צילום: אנדרו מלקובסקי

 

אל תשחקו אותה: כך תוכלו ללמוד בקלות את ההלכה. כל הפרטים >>

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר