לקראת יום הפסטה הבינלאומי: 10 דברים שלא ידעתם על פסטה

מחר (25 באוקטובר) יתקיים יום הפסטה הבינלאומי.  כמה פסטה צורך הישראלי הממוצע? מה זה "אל דנטה"? האם פסטה באמת משמינה?  ולא שכחנו מתכון

חדשות כיפה חדשות כיפה 24/10/17 16:34 ד בחשון התשעח

לקראת יום הפסטה הבינלאומי: 10 דברים שלא ידעתם על פסטה
פסטה, צילום: shutterstock

  1. הישראלי צורך בממוצע כ-4 ק"ג פסטה בשנה, לעומת האיטלקי, שצורך 1.28 ק"ג בשנה
  2. צריכת הפסטה בעולם עומדת על 6 ק"ג בשנה בממוצע לאדם
  3. פירושו המילולי של המונח "אל דנטה" הוא: עד השיניים. זוהי שיטת בישול המאפשרת לנעוץ שיניים בפסטה, כלומר שלא תהיה מסמורטטת. אל דנטה היא הדרך המדויקת לבישול פסטה: רכה במידה מועטה, אך עם זאת להיות קשה מספיק כדי ליצור התנגדות בשן
  4. האיטלקים והסינים רבים על זכות הראשונים של האטריה, אך מתכונים עתיקים מראים כי האיטלקים הכירו את הפסטה עוד לפני שובו של מרקו פולו ממסעותיו
  5. פסטה באיטליה משמשת כמנה ראשונה, בניגוד לישראל בה הפסטה מוגשת כמנה עיקרית
  6. נהוג לחשוב כי פסטה משמינה אך הפסטה עשירה בפחמימות ודלה בשומנים. מנה ממוצעת של 100 גרם פסטה מכילה רק כ-150 קלוריות. הכמות וסוג הרוטב מוסיפים את הקלוריות העודפות.
  7. ישנן כ-200 צורות פסטה שונות, אך הצורה הנמכרת ביותר בכל העולם היא הספגטי.
  8. האיטלקים מתאימים את סוג הרוטב לצורת הפסטה: פסטה דקה ועדינה מתאימה לרטבים דלילים וקלילים, פסטה עבה לרטבים כבדים וסמיכים, ופסטה בעלת חורים ושקעים מתאימה לרטבים עשירים בירקות או בשר. בישראל משלבים ביניהם ללא הבחנה.
  9. כללי זהב לבישול פסטה: 100 גר' פסטה, 1 ליטר מים, 10 גרם מלח. הרוטב תמיד יחכה לפסטה, ולא להפך

מתכון קל באדיבות "פסטה ברילה" מאת מאיה דרין :

פסטה פפיונים ברוטב עגבניות בזיליקום, אשכול עגבניות שרי צלויות, המון עשבים וקרעי מוצרלה

פסטה פפיונים

פסטה פפיונים צילום: רונן מנגן

רשימת חומרים ל-4 מנות:

1 חבילת פסטה קצרה פפיונים (500 גרם) מבושלת לפי הוראות היצרן
8 כפות רוטב עגבניות ובזיליקום

להגשה:
20 עגבניות שרי
1 בצל חתוך לרצועות דקות
6 שיני שום פרוסות
3 ענפי תימין
3 גבעולי בזיליקום
6 כפות שמן זית
2 פלפל צ'ילי שלמים
מלח אטלנטי לפי הטעם

לקישוט:
2 כדורי מוצרלה די בפאלו (או כל מוצרלה טרייה) קרועים לפיסות

אופן ההכנה:
על תבנית צלייה מסדרים עגבניות שרי, בצל, שום, תימין, בזיליקום, שמן זית, צ'ילי ומלח.
צולים בחום גבוה, 200 מעלות, במשך כ-8 דקות, עד שמשחים.
מוסיפים לסיר בישול הפסטה את הפסטה המבושלת ואת רוטב העגבניות, מחממים ומערבבים היטב.
מעבירים לקערת הגשה, מסדרים מעל את תערובת עגבניות השרי הצלויות וקרעי המוצרלה ומגישים מיד.