למה סלט במסעדה עולה כל כך יקר? זו הסיבה!

יושבים במסעדה ולא מצליחים להבין מה הופך אוסף של ירקות בצלחת למוצר המצדיק עשרות שקלים? נראה כי השף אורן גריפין לוקסנבורג שמע את זה הרבה, מה שהביא אותו גם להסביר ממה מורכב המחיר

חדשות כיפה חדשות כיפה 13/11/18 18:01 ה בכסלו התשעט

למה סלט במסעדה עולה כל כך יקר? זו הסיבה!
צילום: shutterstock

בזמן שמסעדות בישראל נסגרות על בסיס קבוע, וגדולי השפים פושטים רגל אחת לתקופה, כבר לא קשה להבין כי תחום המסעדנות בארץ מתמודד עם קשיים גדולים. מי שהחליט להסביר פעם אחת ולתמיד איך כמעט ולא ניתן להרוויח בכבוד מניהול מסעדה, הוא השף אורן גריפין לוקסנבורג.

לדוגמה כותב גריפין: "הידעתם שיש חובה לשלם מע"מ על אוכל הצוות של העובדים? החביתה והסלט של הארוחת בוקר או הפסטה והשניצל של ארוחת הצהריים? כפול 20 עובדים ביום כפול 30 ימים בחודש שווים עוד כ-9,000 ₪ בחודש שהמע"מ עליהם הוא – 1,300 ₪ = 0.13% = 0.08 ₪". לדבריו, הדרך היחידה לשרוד, היא בתמחור גבוה. וכן, זו בדיוק הסיבה מדוע סלט במסעדה יכול להגיע ל - 70 שקלים.

 

https://www.facebook.com/orenluxy/posts/10156182807774751