לזניה עם גבינה מתוקה ותפוחי עץ בניחוח קינמון

חדשות כיפה חדשות כיפה 20/09/18 15:49 יא בתשרי התשעט

לזניה עם גבינה מתוקה ותפוחי עץ בניחוח קינמון, צילום: יחצ ברילה
לזניה עם גבינה מתוקה ותפוחי עץ בניחוח קינמון, צילום: יחצ ברילה

מצרכים

1 קופסא (500 גרם) לזניה של ברילה

500 גרם גבינה לבנה

2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה

250 מ"ל שמנת מתוקה 32%

4 ביצים

50 גרם קורנפלור

1/2 כוס סוכר

קורט קינמון

6 תפוחי עץ מסוג גרנד סמית'

100 גרם חמאה, מומסת

מעט סוכר חום

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

בקערת מיקסר, מקציפים ביצים עם סוכר עד לקבלת קצף תפוח ואוורירי.

מקפלים בעדינות לתוך קצף הביצים את הגבינה הלבנה והשמנת החמוצה.

מוסיפים את הקינמון, מקפלים בעדינות ומניחים בצד.

פורסים את תפוחי העץ לפרוסות בעובי של 2-3 מ"מ ומטגנים אותם במחבת עם מעט חמאה מומסת וסוכר חום.

יוצקים מעט מהגבינה לתבנית אפייה משומנת, עליה מסדרים שכבת עלי לזניה (אין צורך בבישול מראש) ועליהם שכבה של תפוחי עץ. שוב עלים של לזניה, גבינות ופרוסות תפוחי עץ. השכבה העליונה הינה גבינה ותפוחי עץ. מפזרים למעלה קינמון וסוכר חום.

מכניסים לתנור שחומם מראש תבנית עם מים רותחים, בתוכה מניחים את תבנית הלזניה (בן מארי) ואופים כשעה בחום של 160 מעלות.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

המתכון באדיבות ברילה

כתבות נוספות