לא תאמינו - השבת מכינים שניצל פרמזן!

חוץ מטעמי המקרא, לכל פרשה יש את הטעמים שלה גם באוכל. חנה פנט - בעלת הבלוג "לאכול, לשנות, ליהנות" מביאה לכם את המתכונים שיביאו את פרשת השבוע עד לצלחת.

חדשות כיפה חנה פנט 31/01/19 10:14 כה בשבט התשעט

לא תאמינו - השבת מכינים שניצל פרמזן!
טעם הפרשה, צילום: סטודיו כיפה

השבוע בפרשת השבוע חוקים ומשפטים לרוב. מה מותר, מה אסור הרבה ציוויים בתחום אדם וחברו
ענייני עבד עברי, עקרונות משפט צדק,שלושת רגלים, וגם קצת הלכות בישול: "לֹא-תְבַשֵּׁל גְּדִי, בַּחֲלֵב אִמּוֹ". הגיוני שזה הנושא שיתפוס את עיניי ויגרום לי להראות שלמרות ההגבלות, ניתן להכין אוכל נהדר
שעומד בכל כללי הכשרות. בסוף הפרשה, מסופר על טקס כריתת ברית של בני ישראל עם אלוהים ועל עליית משה להר סיני לקבל את לוחות הברית.

השבת בחרתי להכין עוף פרמזן, זה לא כל כך נורא כמו שזה נשמע, עם גבינה צהובה טבעונית הכל אפשרי, ויש כזאת מסתבר בטעם פרמזן וגם תואמת מוצרלה.

שניצל פרמזן

שניצל פרמזןצילום: חנה פנט

 

השתמשתי בנתחי חזה עוף,

הכנתי תערובת פירורי לחם שכוללת בנוסף גבינה צהובה טבעונית בטעם פרמזן מגוררת דק,
מעט בזיליקום,

מלח,פלפל שחור

ובנוסף, קערה עם ביצה טרופה עם 1/3 כוס מים

מכינים שניצל - טובלים את נתחי החזה בביצה הטרופה ולאחר מכן בפירורי הלחם

מהדקים היטב את הפירורים לנתח

ומטגנים בשמן חצי עמוק.


כעת לרוטב העגבניות:

אפשר לקנות מוכן, ואפשר גם להכין די בקלות

4 שיני שום כתושים מזהיבים בשמן זית

מוסיפים 5-6 עגבניות קלופות וחתוכות

מתבלים במלח,בזיליקום וקורט סוכר

מבשלים עד שהעגבניות מתרככות מאוד

 

יוצקים על נתחי השניצל מהרוטב

מגרדים מעל גבינה בטעם מוצרלה -אף היא טבעונית

ולתנור ל20 דקות

הגבינה הטבעונית לא מבעבעת כמו זו החלבית רק נמסה מעט)

לפני ההגשה לפזר מעל עלי בזיליקום חתוכים גס

וכיאה למנה מהמטבח האיטלקי, הגשתי על מצע פסטה רחבה.