סופגניות צבעוניות

חדשות כיפה חדשות כיפה 25/11/18 15:12 יז בכסלו התשעט

סופגניות צבעוניות, צילום: חן שוקרון
סופגניות צבעוניות, צילום: חן שוקרון

מצרכים

(לכ- 20 מיני-סופגניות)

לבצק:

1 חבילת קמח (1 ק"ג)

1 שמרים טריים שמרית (50 גר')

1 כפית מלח

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1 כפית גרידת לימון

1 ביצה

75 גרם נטורינה נטורינה קוקוס "שמרית" רכה

1 וחצי כוסות חלב פושר (360 מ"ל ניתן להחליף במים)

למילוי: 400 גרם ריבת תות/פטל

ציפויים על פי הוראות ההכנה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את כל החומרים, פרט לנטורינה והחלב, במהירות איטית. מוסיפים בהדרגה את הנטורינה והחלב ולשים במהירות בינונית כ-8 דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך.

משמנים את הבצק מכל צדדיו, עוטפים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד הכפלת נפח כשעה עד שעה וחצי. יוצרים מהבצק 20 כדורים חלקים בקוטר 4 ס"מ, מניחים כל כדור על ריבוע נייר אפייה גזור לריבועים, מכסים ומתפיחים עד הכפלת נפח.

מחממים 1 ליטר שמן בסיר רחב ועמוק לטמפ' של 170 מעלות (השמן חם דיו כאשר מכניסים כף מעץ ומופיעות בועיות סביב הכף). מטגנים כל כדור כ 2-3 דקות מכל צד עד לקבלת גוון זהוב. (מעבירים את הבצק בעזרת הנייר לשמן).

למלא בריבה ולבזוק אבקת סוכר. להחדרת המלית בקלות, מעבירים את הריבה שהיא מהולה במעט מים לבקבוק לחיץ. חותכים את הפיה באלכסון להחדרה קלה.

הכנת הציפויים:

לציפוי שוקולד מביאים לרתיחה 100 מ"ל שמנת מתוקה, יוצקים לקערה עם 200 גרם שוקולד שבור לקוביות ומערבבים. ניתן להשתמש בשוקולד לבן, חלב או מריר מצננים מעט וטובלים.

לציפוי בצבעים: מחממים במיקרו את הפירות עד לריכוך (כחצי דקה), מניחים במסננת מעל הציפוי הלבן (סעיף 1) ומועכים בעזרת מזלג לתוך הציפוי הלבן. ניתן להשתמש בתותים או אוכמניות קפואות.

לציפויים נוספים: מחממים קלות במיקרוגל אחד מהממרחים: ממרח חלבה, שוקולד, לוטוס מצננים מעט וטובלים כל חלק עליון של הסופגנייה בציפוי ומניחים בצלחת. ניתן לעטר במגוון אופציות: קוקוס טחון, קוקוס קלוי, שקדים, אגוזים, שברי קורנפלקס, תותים, עוגיות/ שוקולד קצוץ ועוד.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

המתכון באדיבות שמרית

כתבות נוספות