הסופלה המעולה

מה יותר טעים מסופלה שוקולד בסוף הארוחה? חם, תפוח וקליל, ואם הוא משוקולד אז בכלל הוא מפנק בקטע אחר. מה זה סופלה? ושני מתכונים: לסופלה מתוק ולסופלה מלוח

חדשות כיפה חדשות כיפה 20/11/17 15:29 ב בכסלו התשעח

הסופלה המעולה
סופלה שוקולד!!! , צילום: shutterstock

מי לא אוהב סופלה, הקינוח האולטימטיבי בכל ארוחה, העוגה הקלילה שאם היא עשויה משוקולד התוך שלה נוזלי וכל כך טעים?

פירוש המילה סוּפְלֶה בצרפתית הוא "להתפוצץ" או "להתנפח" והוא אכן תופח מאוד במהלך הכנתו. הסופלה עשוי מבצק המכיל בעיקרו חלבוני ביצים מוקצפים ולכן הוא קל ואוורירי. בעצם הוא עשוי מבלילה הנותנת את הטעם, ומקצף ביצים.

הידעתם: סופלה יכול להיות מתוק או מלוח, מוגש כמנה עיקרית או כקינוח.

הסופלה תופח בתנור במהלך אפייתו, אבל עם צאתו מהתנור, הסופלה יחל לקרוס כבר בתוך כ-5-10 דקות. לכן, סופלה יוכן זמן קצר לפני הגשתו, ובגלל שהסופלה שברירי ביותר, הוא מוגש לרוב בתבנית בה נאפה.

סופלה שוקולד כמו במסעדה

סופלה כרובית