המתכון של אמיר מויאל לקציצות טונה בתיבול הומוריסטי!

מתכון לשבת עם חותמת איכות והמלצה מהאנשים שקרובים לצלחת, והשבת - אמיר מויאל עם מתכון לקציצות טונה מתובלות בהרבה הומור. אז מה המתכון שלכם?

חדשות כיפה חדשות כיפה 07/11/19 10:53 ט בחשון התשפ

המתכון של אמיר מויאל לקציצות טונה בתיבול הומוריסטי!
צילום: אמיר מויאל וסטודיו כיפה

המצרכים:
- 4 קופסאות טונה
- חצי בצל בינוני (לא חובה)
- 4 ביצים
- פירורי לחם
- גריל עוף
- כמון 
- אבקת מרק
- אבקת שום

אופן ההכנה:
באופן לא מפתיע- חותכים את הבצל דק דק ומטגנים אותו. 
בכלל, כל מתכון טוב מתחיל בטיגון בצל. אני מופתע שאין מטהר אוויר בריח של בצל מטוגן. אין לי ספק שלפני בריאת העולם, קודם כל טיגנו בצל ואז הוסיפו את האור והחושך והים והיבשה.
בכל אופן, מטגנים את הבצל עד שיזהיב. שתכלס, זה יותר דומה לחום. לא ממש זהב. כמו שכרוב אדום הוא למעשה סגול.

במקביל, שופכים את תכולת 4 קופסאות הטונה לתוך קערה. עדיף קערת זכוכית כי זה טעים יותר (לא מאמינים? תשאלו אנשים שקונים קולה יקרה יותר בבקבוק). שוברים לתוכה את הביצים (ביצה על כל קופסא, כלומר, אם תרצו לעשות כמות קטנה יותר של 2 קופסאות בלבד, שיברו רק 2 ביצים. מתמטיקה ל3 יחידות. ולא מי שעושה 3 יחידות לא צריך לשבור 3 ביצים) 
מוהלים את העיסה במעט פירורי לחם (נניח 3 כפות, אף פעם לא מדדתי, אבל בגדול- זה צריך להיות פחות נוזלי, כדי שלא יתפרק לכם)
אל העיסה הזו מוסיפים את הבצל המטוגן.
כעת נוסיף את התבלינים. הייתי מסביר לכם למה לא מומלץ להכין את זה בלי תבלינים- אבל אין טעם.
גם כאן, מוסיפים לפי העין, אבל אם אתם מתעקשים על מידות מדויקות, צריך בערך כף. פה המקום להזכיר שהמילה "קורט" פירושה "אין לי כוח למדוד כמה מלח אני שמה".
אחרי שהוספנו את התבלינים (לא כולם חובה, כן?) אנחנו מערבבים הכל (אפשר גם לא לערבב ואז יהיו לכם ביסים מאוד מלוחים או מאוד חריפים) ומטגנים את הלביבות על אש בינונית. כאשר הטונה מזהיבה (שוב, שקר, היא משחימה) הופכים לצד השני ואז כששני הצדדים מוכנים- מוציאים. אפשר כמובן לא להוציא ולהשתמש בפחם שיצא לכם למנגל הבא. 

אפשרות לתוספת:
ניתן להכין רוטב פשוט מרסק עגבניות ותבלינים (רוטב דומה למה שמכינים לדגים מרוקאים) ואז זה אפילו טעים יותר. 

 

למתכונים נוספים של 'קרובים לצלחת'