המתכון של אמילי עמרוסי הולנדר לדג סלמון שתמיד מצליח!

מתכון לשבת עם חותמת איכות והמלצה מהאנשים שקרובים לצלחת, והשבת - אמילי עמרוסי הולנדר עם המתכון המיוחד שלה לדג סלמון שתמיד מצליח וקל להכנה. אז מה המתכון שלכם?

חדשות כיפה
ב בחשון התשפ
,
31 באוקטובר, 2019 15:26

צילום: אריק סולטן וסטודיו כיפה

את היחסים שלי עם המטבח אפשר להקביל ליחסיו של העיתונאי בן כספית עם בנימין נתניהו: אני כל הזמן שם, ואני כל הזמן סובלת, מתלוננת ומחכה שזה ייגמר. חברתי אפרת אמרה שנשמה לרווחה כשהגדולה שלה סיימה י"ב כי מערכת החינוך הישראלית עוררה בה דאגות. מצאתי את עצמי חושבת על ההקלה הצפויה לי כשהילדים יסיימו י"ב: פחות ילד לבשל עבורו! 

למרות האיבה שלי לבישול, אני בשלנית לא רעה. כך לפחות טוענים הסועדים על שולחני. הסוד הוא למצוא מתכונים קלים שמתאימים לאמהות שוקעות כמוני.

אז הנה מתכון חגיגי לדג סלמון בתנור שהכנתו לא גובה זמן רב והוא תמיד מצליח

מערבבים בקערה:

חצי כוס שמן זית,
מיץ סחוט מחצי לימון,
5 שיני שום כתושות,
חצי צנצנת חרדל דיז'ון עם גרגרים,
מלח גס. 

מורחים את התערובת על חתיכות דג סלמון שסודרו בתבנית.
אופים בתנור כ-20 דקות על חום של 200 מעלות. 
את התערובת שנשארה אפשר לשמור בקופסה אטומה במקרר לפעם הבאה שתרצו להכין את הדג, והיא טעימה גם כרוטב לסלטים. 

בתיאבון.

01.11.2019

1. שמח שסוף סוף מצאת את מקומך האמיתי (נרקיס )

הכתבת אוכל. רק כמה הערות אם לא אכפת לך:

1. אחד הגורמים המשפיעים ביותר על טעמו של דג סלמון הוא איכות הדג עצמו. אין כמעט קשר בין טעמו של דג סלמון טרי או קפוא. בחרו בדג טרי אם תרצו להגיע למנה מושלמת.

2. הכנה של דג סלמון תוך 20 דקות מומלצת בהחלט רק יש לשים לב שהדג מופשר לחלוטין ולא קפוא מבפנים. אם הדג קפוא - תקבלו אחרי 20 דקות דג מוכן מבחוץ אולם מבפנים קצת קריר.

3. שמן זית הוא מצרך מעולה אבל מכיוון שדג הסלמון הוא מאד מאד שומני, אם תוותרו עליו לא תרגישו בהבדל ובעצם - מה המטרה שלו במתכון הזה?

בהצלחה בתפקיד החדש!!!

דווח על תגובה לא ראויה
01.11.2019

2. נראה מוצלח!! (איה)

אאמץ את המתכון

דווח על תגובה לא ראויה
01.11.2019

3. אפשר עוד מתכונים? (קובי)

מתכון לביצה קשה?
מתכון לכוס תה?
מתכון ללחם עם שוקולד?

דווח על תגובה לא ראויה
01.11.2019

4. מגיב מספר 1 (אושרת )

רק תסביר בבקשה מה בדיוק כואב לך????

דווח על תגובה לא ראויה
01.11.2019

5. כיצד אני מכינה דג סלומון לשבת (רננה)

ראשית תודה על התפריט לדג הסלומון. אני באופן אישי לא שמה שמן זית אבל כן מוסיפה דבש. בשתי צידי המגש אני מניחה טימין ושום שלם. ומעליהם מלח גס כוס שלמה בכל צד. ולאחר עשר דקות בתנור הבית מלא ריח של אוכל טוב וטעים. שבת שלום. טעים מאוד גם הדג שבופג את הריח שח השטם והטימין. ובעיקר לא חשכוח את השום טעם סוף העולם

דווח על תגובה לא ראויה
01.11.2019

6. אני עושה את המתכון הזה בדיוק כבר שנים !!! (הילה )

יוצא מעולה , חבלז...

דווח על תגובה לא ראויה
01.11.2019

7. מזל טוב (סמדר)

אמילי, כשהילדים מגיעים לגיל 18 מתרבים הבישולים.
חיילים, עתודאים, ישיבת הסדר.
הם תמיד רעבים ויוצאים מהבית עם קופסאות.
מכיון שאת מבשלת בכל מקרה, אני ממליצה לך להחליט שזמן הבישול הוא זמן איכות שלך עם עצמך, לשים מוסיקה שאת אוהבת, בעיקר שירים מוכרים, תשירי ויהיה לך כייף והאוכל יהיה טעים יותר כי הוא נעשה באהבה ובשמחה.

דווח על תגובה לא ראויה
02.11.2019

8. חצי כוס שמן? (הלוחש לטבחים)

צריך רק למרוח שמן עם מברשת.

דווח על תגובה לא ראויה
02.11.2019

9. מלח (קלרימלח)

כששמים חרדל לא צריך להוסיף מלח. בחרדל יש יותר מדי.

דווח על תגובה לא ראויה
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

בנט עם כוכבי ופורום מטכ"ל צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון

בנט נפגש עם פורום מטכ"ל: "מגיע לכאן ביראת קודש"

קרא עוד