המתכון של אמילי עמרוסי הולנדר לדג סלמון שתמיד מצליח!

מתכון לשבת עם חותמת איכות והמלצה מהאנשים שקרובים לצלחת, והשבת - אמילי עמרוסי הולנדר עם המתכון המיוחד שלה לדג סלמון שתמיד מצליח וקל להכנה. אז מה המתכון שלכם?

חדשות כיפה חדשות כיפה 31/10/19 15:26 ב בחשון התשפ

המתכון של אמילי עמרוסי הולנדר לדג סלמון שתמיד מצליח!
צילום: אריק סולטן וסטודיו כיפה

את היחסים שלי עם המטבח אפשר להקביל ליחסיו של העיתונאי בן כספית עם בנימין נתניהו: אני כל הזמן שם, ואני כל הזמן סובלת, מתלוננת ומחכה שזה ייגמר. חברתי אפרת אמרה שנשמה לרווחה כשהגדולה שלה סיימה י"ב כי מערכת החינוך הישראלית עוררה בה דאגות. מצאתי את עצמי חושבת על ההקלה הצפויה לי כשהילדים יסיימו י"ב: פחות ילד לבשל עבורו! 

למרות האיבה שלי לבישול, אני בשלנית לא רעה. כך לפחות טוענים הסועדים על שולחני. הסוד הוא למצוא מתכונים קלים שמתאימים לאמהות שוקעות כמוני.

אז הנה מתכון חגיגי לדג סלמון בתנור שהכנתו לא גובה זמן רב והוא תמיד מצליח

מערבבים בקערה:

חצי כוס שמן זית,
מיץ סחוט מחצי לימון,
5 שיני שום כתושות,
חצי צנצנת חרדל דיז'ון עם גרגרים,
מלח גס. 

מורחים את התערובת על חתיכות דג סלמון שסודרו בתבנית.
אופים בתנור כ-20 דקות על חום של 200 מעלות. 
את התערובת שנשארה אפשר לשמור בקופסה אטומה במקרר לפעם הבאה שתרצו להכין את הדג, והיא טעימה גם כרוטב לסלטים. 

בתיאבון.