צפו איך הופכים מנת קרב לארוחת גורמה? צפו

בחשבון האינסטגרם הרשמי של צה"ל הדגימו לחיילים איך אפשר להקפיד על ארוחות טעימות ומזינות גם בתנאי שטח עם קופסאות שימורים ופסטה | "כלוחם בשטח הרבה פעמים אכלתי לא כל כך טוב"

חדשות כיפה 02/08/22 13:52 ה באב התשפב

איך הופכים מנת קרב לארוחת גורמה? צפו
צילום: shutterstock

חיילים קרביים מתאמנים במהלך הכשרתם כמחצית מזמנם בשטחי אימונים המרוחקים מבסיסי צה"ל.
על מנת לאפשר את רצף האימונים בשטח ולהפחית את התלות באספקת מזון על ידי גורמי חוץ, נדרשת שיטת הכנת מזון בטוחה ליישום אשר תאפשר אספקה סדירה של מזון איכותי לכוחות המתאמנים.

בסרטון שעלה לחשבון האינסטגרם הרשמי של צה"ל, נראתה הדגמה איך אפשר להפוך מוצרי בישול בסיסיים כמו פסטה וקופסאות שימורים לארוחה איכותית, טעימה ומזינה עם כל הערכים התזונתיים המתאימים. החיילים נעזרו בחומרי הגלם הבאים: פסטה, אורז, קוסקוס, פתיתי סויה, טונה, קבאנוס, בשר שעבר טיפול טרמי. מצרכים נוספים: שמן, מלח, סוכר, תבלינים.

"כלוחם בשטח הרבה פעמים אכלתי לא כל כך טוב", סיפר אחד מהחיילים שהשתתפו בסדנה, "בעיקר שימורים, לכן הסדנה הזו כל כך חשובה, כדי שחיילים יוכלו לאכול כמו שצריך. אז תתכוננו טוב, תביאו את המצרכים, זה שווה את זה". 

מתכון לפתיתים עם תירס ובוטנים

לטגן בצל
להוסיף את הפתיתים ומים
לתבל עם מלח ופלפל ולבשל בסוף בישול
להוסיף לסיר כמה קופסאות תירס או אפונה ירוקה ולערבב היטב.
להוסיף בוטנים קלוים לערבב היטב ולהגיש

מתכון שעועית ברוטב או גרגירי חמוס מתאים לארוחת ערב/ לילה

לחתוך בצל ולטגן להוסיף קוביות גזר
להוסיף קוביות תפו"א
לערבב היטב שלא ישרף
להוסיף רסק עגבניות ולערבב היטב
להוסיף מים ותבלינים: מלח, פלפל, פפריקה ומעט כמון לתת להתבשל עד שהגזר רך.
להוסיף 10 קופסאות שעועית ברוטב לבשל עוד קצת לקבלת טעם.

רוטב בוטנים לפסטה

 

לחתוך בצל ולטגן להוסיף שום
להוסיף 3-2 קופסאות חמאת בוטנים לערבב היטב ולהמיס עם מים
לתבל: מלח, פלפל, פפריקה. אם יש: כורכום, אורגנו לבשל מספר דקות לערבב עם פסטה. ולקשט עם בוטנים קלויים רוצים לעוף: תוסיפו קוביות אננס. 

המתכונים מאת זהורית שייחי תזונאית יועצת פיקוד מרכז. 

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר