הגזמתם בחשיפה לשמש? מרחו אבטיח!

לאבטיח מקום של כבוד בקיץ הישראלי, הוא מרענן, טעים, מתוק במידה ובעיקר מרווה מאוד. אבל ישנן סגולות נוספות ששווה לדעת עליו.

חדשות כיפה נעמי גוטקינד-גולן 01/07/18 10:59 יח בתמוז התשעח

הגזמתם בחשיפה לשמש? מרחו אבטיח!
צילום: shutterstock

עונת האבטיחים בשיאה, ולפי חלי ממן מייסרת קבוצות התמיכה להרזיה, במאה גרם אבטיח יש רק 30 קלוריות, כך שאפשר לאכול את האדום המתוק הזה במצפון שקט. הצבע העז מלמד גם, שכמו בעגבניות למשל, יש בפרי הקיץ הטעים הזה כמות גדולה של ליקופן, ואם אוכלים 150 גרם אבטיח ביום, זוכים במנת מגנזיום גבוהה (מגנזיום מונע בין היתר, התכווצויות שרירים).

גם גרעיני האבטיח נחשבים למזון בריאות מאחר והם עשירים בוויטמין D. אבל תרופות הסבתא הן התחום שבו ממתינה ההפתעה הגדולה ביותר הקשורה לאבטיחים: 

הידעתם כי כוס מיץ טבעי של אבטיח מפיג חום?

להקלה על כאב גרון  - גרגרו כמה פעמים ביום מיץ אבטיח.

רסק אבטיח על פצע או גירוי בעור, מקל את הכאב ומעודד החלמה.

רסק אבטיח מעורבב עם רסק מלפפונים מרגיע כוויות שמש. ברפואה הסינית במקרים של כוויות קשות, אחרי ששוטפים את הכווייה במים נקיים מניחים רטיות מאבטיח. את הרטיות מכינים ממיץ אבטיח חמוץ. להכנתו שמים קוביות אבטיח בכלי זכוכית סגור לכמה חודשים עד להופעת טעם חמוץ.

ולסיום, אפשר להקפיא במגש של קוביות קרח, מיץ אבטיח (מרסקים וסוחטים בבית), ואז לשפשף בהם את הפנים, להשאיר כ-10 דקות ולשטוף, זה אמצעי מעולה לניקוי ושדרוג העור.

צילום: shutterstock