אל תזרקו את האתרוגים! הנה מתכון מנצח

אחרי שחג הסוכות הגיעו אל סופו, הגיע הזמן להכין "איולי אתרוגים כבושים". המתכון כבר בפנים

חדשות כיפה חדשות כיפה 30/09/18 10:20 כא בתשרי התשעט

אל תזרקו את האתרוגים! הנה מתכון מנצח
רוטב אילוי אתרוגים כבושים, צילום: הותר לשימוש

חג הסוכות כבר נגמר ואחרי התפילות, השינה בסוכה וחבטת הערבות נשאלת השאלה מה עושים עכשיו עם האתרוג?

אז הנה לפניכם מתכון מיוחד של מסעדת תומי'ס הירושלמית (כשרה למהדרין) שמציעה להכין מהאתרוג רוטב "איולי אתרוגים כבושים". דרך אגב, הרוטב יהיה זמין אחרי החג בשני הסניפים שבעיר.

אז כך תכינו את איולי אתרוגים כבושים של תומר ראובני
שף ובעלים של תומי’ס – Tommy’s

מרכיבים לאתרוגים הכבושים:
•    3 אתרוגים בינוניים
•    חצי כוס מלח גס
•    כפית פפריקה מתוקה
•    חצי כפית סוכר 
•    2 עלי דפנה
•    1-2 לימונים למיץ
•    שמן זית או קנולה

אופן כבישת האתרוגים:
•    בצלחת עמוקה מפזרים מלח גס, פפריקה וסוכר, ומערבבים.
•    פורסים וטובלים את האתרוגים משני הצדדים כמו שניצלים, ומנערים היטב את שאריות המלח
•    את פרוסות האתרוגים המומלחים מסדרים בצנצנת, את עלי הדפנה הניחו בערך באמצע, רצוי על הדופן כדי שיגיעו לכמה שיותר אתרוגים.
•    מוסיפים מיץ לימון סחוט עד לכיסוי האתרוגים, ומעל הכל שכבת דקה שמן שתשמור עליהם.
•    סוגרים היטב ומשאירים את הצנצנת על השיש לשלושה ימים נוספים, והופכים אותה מדי פעם.
•    לאחר שלושת הימים האלו מעבירים את הצנצנת למקרר.

מרכיבים לאיולי:
•    2 חלמונים
•    1 שן שום כתושה
•    1 כף חרדל דיז׳ון חלק
•    2 כפיות חומץ לבן
•    מלח 
•    פלפל שחור גרוס 
•    3/4 כוס שמן קנולה

אופן הכנת האיולי:
•    טורפים חלמונים במטרפה ידנית עד שהם תופחים וצבעם מתבהר.
•    מוסיפים תוך כדי טריפה שום, חרדל, חומץ, מלח ופלפל עד לקבלת מרקם אחיד.
•    מזלפים פנימה שמן בקצב קבוע ואיטי תוך כדי טריפה עד לקבלת מסה אחידה ומבריקה.
•    טוחנים במעבד מזון חצי כוס מהאתרוגים הכבושים ומקפלים לאיולי.