ברכת שהחיינו במהלך חופה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 10/09/23 14:55 כד באלול התשפג

שאלה

שלום.

אני אמורה להתחתן בקרוב.

בנוגע למנהג שהחתן מברך ברכת "שהחיינו" במהלך החופה ועוטף את עצמו בטלית - האם מותר לברך שהחיינו ולהתעטף בטלית במהלך החופה בטלית שהיא ישנה ובעלת ערך סנטימנטלי ולא חדשה? או שיש עדיפות לטלית חדשה?

תשובה

שלום וברכה,

לכתחילה נהגו שהחתן מברך שהחיינו על טלית חדשה.

אם החתן מקבל טלית ישנה אך הוא מאוד שמח בה, מותר לו לברך עליה שהחיינו, אך בתנאי שהטלית הופכת להיות ברשותו של החתן.

בדיעבד, אפשר להתעטף בטלית המוזכרת בשאלה ולברך עליה שהחיינו, למרות שהיא לא חדשה והופכת להיות שלו, אך על החתן לכוון בברכת שחיינו, לא על הטלית, אלא על הבגדים החדשים שהוא לובש.

ברכה והצלחה