קידוש היום

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 14/08/23 23:49 כז באב התשפג

שאלה

לכבוד הרב היקר שלום,

תודה לשם יתברך,

אישתי ואני זוכים כל ערב שישי לבצע קידוש.

למעשה כל קידוש אני גם מברך בערב שישי את ״קידוש היום״.

חשוב לי לציין כבוד הרב שאישיתי חושבת שזה לא נכון שאברך בערב שישי קידוש היום למרות שלדעתי זה בסדר כי זה רשום ישר לאחר הקידוש.

אינני רוצה חס וחלילה לעבור על עבירה ולפגוע ברצון השם יתברך ולפגוע ולגרום לביטול תפילה.

חשוב לי לציין שלצערי כרגע אני עושה השתדלות רבה בבוקר שבת לברכת השחר, אדון עולם, אגרת הרמב״ן,13 עיקרים, 10 זכירות ושמירה על העיניים הדיבור והמחשבה והלשון.

האם אני צריך להתצנל לטאטע על הברכה לבטלה כי אני מרגיש ממש רע עם כך שאני פוגע בו ובתפילה.

ובנוסף אני ממש ממש אודה לכבודו אם תוכל לברך את אישתי חופית בת חדוה שתזכה לבריאות הגוף והנפש וללידה קלה ולפרי הבטן שיוולד בריא ברמ״ח איבריו ושס״ה גידיו ושיהיה ילד אוהב השם וילד צדיק וחכם ובריא. ושבעזרת השם יתברך שאעבור את מבחן הנהיגה המעשי הפנימי והחיצוני הקרובים שלי בהצלחה ללא הפרעות ולחצים שבעזרתם אזכה לבצע חיבור בין משפחות בימי שישי ולקיים מצוות ולעזור ולתרום בזכות הרישיון בזיכוי הרבים, זה באמת מאוד מאוד מאוד חשוב לי. אני מאוד מאוד רוצה לעזור ולתרום ולתת מעצמי למען המון משפחות ולמען בורא עולם.

תודה רבה כבוד הרב היקר ומאחל לך ולכל משפחתך ומכרך בשורות טובות וכל הישועות

תשובה

שלום וברכה,

לגבי הקידוש- הכי טוב שתקרא מתוך הסידור, כך לא תבואו לידי טעות.

בקידוש על ערב שבת, בנוסף לברכת בורא פרי הגפן, יש גם ברכה נוספת שנקראת "ברכת היום", ברכת "מקדש השבת".

אני מאחל לכם לך ולאשתך, רפואה שלימה רפואת הנפש ורפואת הגוף ושכל הבקשות שכתבתה בשאלתך, יתקיימו בכם בשמחה ובלב שלם. ובעז"ה שתמשיכו להתחזק ביחד ובשמחה תמיד.

ברכה והצלחה