בית כנסת

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 14/08/23 23:24 כז באב התשפג

שאלה

אבי בן 90, בחצי שנה האחרונה הוא עם קטטר. אמר לו רב שלא ניתן להכנס כך לבית הכנסת. הצעתי כי יכסה את עצמו עם שמיכה, ואז לא יראו. אמר לו הרב כי החטא יהיה עליו. החגים מתקרבים ואבי ממש מצטער שלא יוכל ללכת להתפלל. האמנם אסור עליו להכנס?

תשובה

שלום וברכה,

כאשר אדם המחובר לקטטר ואין ריח רע יוצא מזה, אין איסור לחולה להתפלל וכן ואין איסור לומר לידו דברים שבקדושה. על כן חולה המחובר לקטטר, שלא יוצא ממנו ריח רע, יכול להיכנס לבית הכנסת וראוי לכתחילה לכסות את הקטטר.

רפואה שלימה

ובשורות טובות