שאלה הלכתית בנושא כשרות תפילין

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 15/02/23 13:18 כד בשבט התשפג

שאלה

שלום.

כנער, אני בתהליכים של התחזקות (מגיע מבית מסורתי), וכחלק מהתהליך ניצלתי חלק מהכסף שקיבלתי בבר-המצוה לטובת קניית תפילין מהודרות של חב"ד (קניתי ממקור אמין, באמצעות עזרה וליווי של אדם מאד קרוב אלי, שהוא עצמו חסיד חב"ד), וכבר ממנהג אבותי אני שייך לזרם החסידי (מתפלל בנוסח ספרד, וכולי).

עם הזמן התחלתי להבין שכל עדה צריכה לדבוק במנהגיה, בעיקר בנושא תפילין (כך גם חשוב שספרדים יקנו תפילין בכתב ספרדי, אשכנזים בכתב הבית סוף, וחסידים בכתב האר"י).

אציין מראש שאצלי כאמור התפילין הן תפילין חב"ד, ובפרט כתב התפילין הוא כתב האר"י.

אבל השאלה שלי האם התפילין שקניתי מתאימות לי בכלל?

האם תפילין של חב"ד כשרות גם לחסידים שאינם שייכים לזרם חב"ד?

(אציין שאין באפשרותי לברר את סוג התפילין שיש לאבא שלי וסבא שלי, הם לא מבינים בדברים הללו בכלל).

אני שואל כי השקעתי בתפילין הללו המון המון כסף, וחשבתי שאני אקבל תפילין מאד טובות ומהודרות (ואכן הן כאלו), רק השאלה האם זה כשר לי (שכן אין באפשרותי כרגע להוציא עוד כמה אלפי שקלים על תפילין שכן יתאימו לי לכאורה (אם תפילין חב"ד לא טובות לי), וגם אם עלי יהיה להחליף תפילין בשלב כלשהו בחיים, אני לא יודע איזה סוג תפילין אצטרך לקנות. כך שאשמח אם באופן כללי תוכלו להגיד לי גם מה סוג התפילין (מבחינת הפרשיות, האם כספרדים או כאשכנזים) שבהם משתמשים חסידים.)

תודה רבה,

שלמה.

תשובה

כל החסידים מניחים תפילין בכתב האר"י ולכן תפילין של חב"ד טובות לך בדיוק