טסטים וייאוש

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 02/01/23 15:11 ט בטבת התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני תלמידת כיתה י״ב. התחלתי ללמוד נהיגה בחופש הגדול. עד היום נכשלתי בארבעה טסטים, כשהטסט הרביעי היה היום.

האמת? הייתי כמעט בטוחה שאעבור, הטסט היה קרוב למושלם!

לא היה משהו מיוחד שאני יכולה לומר שאפשר להכשיל אותי עליו.

בכל אופן, כמות התפילות שלי לפני כל טסט, והקבלות שאני מקבלת על עצמי במידה ואעבור - רבות מאוד. אבל שוב ושוב אני נכשלת כל פעם מחדש.

השאלה שלי היא - אולי זה רמז בשבילי להפסיק? אולי לא טוב בשבילי להוציא רישיון? אולי אלוקים רומז לי משהו????

כל התקופה האחרונה הפכתי לילדה הרבה פחות אופטימית ושמחה ממה שהייתי. העומס של הלימודים עם שילוב של הכשלונות הרס אותי נפשית.

אם אלוקים לא חושב שאני צריכה לעבור, אין לי למה להמשיך ולסבול… להוציא ים של כסף לחינם…

אבל איך אני אמורה לדעת?

ממש אשמח לשמוע את דעתך, תודה רבה וסליחה מראש על הזמן שנגזל לך בשביל לענות לי????

תשובה

שלום וברכה,

ראשית, אני משתתף בצערך על הכישלון הנוסף במבחן הנהיגה.

זו תחושה מאוד לא נעימה להיכשל עוד ועוד.

כל אחד שחווה כישלונות יודע כמה זה קשה.

אבל בכל זאת, אסור להתייאש "שבע יפול צדיק וקם".

כתב הרב יצחק הוטנר בספרו "פחד יצחק" שדווקא מתוך הנפילות האדם הופך להיות צדיק.

ולכן, הייתי מציע לך, לקחת את הנושא יותר ברוגע ונחת. לא ליהלחץ לפני ואחרי.

תפילה אחת טובה יכולה לעזור. לא צריך להשתגע. זה רק מלחיץ ומוריד אותך אחר כך.

בעז"ה גם יומך יגיע, ותעברי את הטסט בקרוב.

אל תדאגי, כל אחד והקצב שלו להתמודד עם דברים.

בהצלחה ענקית,

והעיקר תסעי בזהירות,

בברכה רבה

הלל