ראשי תיבות בפירוש משך חכמה לפרשת ניצבים - ב"ת

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 14/11/22 12:23 כ בחשון התשפג

שאלה

כי המצוה הזאת וכו׳ לא נפלאת היא ולא רחוקה וכו׳ כי קרוב אליך הדבר מאד בפיך ובלבבך לעשותו.

הביאור מושכל, כי הבורא יצר כל בחכמתו הבלתי ב"ת יעשה מה שמוכרח יותר להיות מצוי יותר, האדם כשיולד בל יוכל לחיות אף רגע בלא מזון קל, הוכן לו תיכף חלב אמו מה שדומה לי במינו ולפי ערך גדולו, וכן האויר אשר בל יוכל היות בלעדו הוכן לו בלא טורח, והמים אשר הוא צריך לא הכרחי כ"כ כמו האויר מצוי לו, אך צריך קצת עמל להשיגו, והלחם

אשר יותר יכול להתקיים בלעדו עד שלשת ימים וצריך עמל יותר, והמעון אשר הוא בלתי הכרחי צריך עוד יותר עמל,....

בחלק העליון מופיעים ראשי תיבות ב"ת, לא מצאתי פירושן במילונים ולא דרך חברים

אשמח להסבר שמתאים לפירוש המופיע כאן והועתק ממשך חכמה לפרשת ניצבים (עמוד 408 אצלי)

תשובה

ראשי התיבות: ב"ת = בלתי תכלית / בעל תכלית.

משך חכמה דברים ל, יא: "הביאור מושכל, כי הבורא יצר כל בחכמתו הבלתי בעל תכלית".