מה כתוב בתנך על 6,000 שנה? 6,000 שנה של תיקון או משהו? ולמה דווקא 6,000

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 31/10/22 08:23 ו בחשון התשפג

שאלה

שלום הרב

מה כתוב בתנך על 6,000 שנה? 6,000 שנה של תיקון או משהו? ולמה דווקא 6,000

משהו של תיקון אם אני הבנתי נכון, אני בעצמי לא הבנתי בדיוק...מאז עץ הדעת זה העונש שפיזרו אותנו בכל נשמות בני האדם על מנת שיהיה לנו קל יותר לתקן.

אגב אני מבין שעברו משהו כמ 5,700 שנה לפי התורה מאז הבריאה נכון? יכול להיות (ואני אומר את זה בהכי פשטות לא העמקתי מחשבה על זה)

שכביכול בגלל שעברו 5,700 שנה אז עוד 300 שנה יבוא המשיח?

תשובה

לא כתוב בתורה 6000 שנה. בתלמוד כתוב שעולם הזה 6000 שנה

לפי החשבון של בני האדם מאז הבריאה עברו 5783 שנה, יתכן שהי ועוד 166 שנה שהלכו לאיבוד בדרך בתקופה הפרסית.

לפי פשט התלמוד אכן לכאורה עד 6000 צריך להגיע המשיח, אבל מניסון של דורות כל פעם שניסו לחשב את הקץ התברר שזה לא עבד ולכן לא ברור אם כוונת התלמוד היא לפשוטם של דברים. דברים אילו לא נדע עד שיהיו