שאלה בנושא כשרות טאבון נירוסטה עם אבן שמוט בתחתית שניתן להחליפה

חדשות כיפה רבני כושרות 02/10/22 10:58 ז בתשרי התשפג

שאלה

שלום רב,

קנינו טאבון עשוי נירוסטה עם ארובה שהחלק התחתון שלו היא אבן שמוט שניתן לפרק ולהחליף בקלות.

האם ניתן שתהיה אבן שמוט חלבית ואבן בשרית שניתן להחליף בינהן וכך הטאבון יוכל לשמש גם כבשרי וגם כחלבי? כמו כן, האם צריך להמתין 24 שעות בין אפיה חלבית לבשרית בטאבון ולהיפך?

תשובה

שלום וברכה

צריך לראות את מבנה המכשיר כדי להשיב על כך.

בחלק מהם לא ניתן בכלל להשתמש בחלבי ובשרי לסירוגין ללא העברת אש על כל חלקי המכשיר.