ההורים של החברה לא מקבלים אותי

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 28/09/22 11:45 ג בתשרי התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני וחברה שלי שנה ביחד (דתיה) היא בת 21 ואני בן 28 הכרנו בעבודה הסיפור מורכב כי אני התחלתי לחזור בתשובה בקשר שלנו (וזה כבר לא היה קשור אליה כי היה לי רב שהדריך אותי ועזר לי וברגע שיודעים את האמת אין מעצורים ולקחתי את זה כמה שיותר רחוק) ומאוד התחזקתי התחלתי לשמור שבת הנחת תפלין ברכות הולך פעמיים בשבוע לשיעור תורה

רואה הרבה שיעורים ובלי שום קשר הכיפה שמאוד היה לי קשה להשים בהתחלה ובסוף גברתי על היצר הרע, ההורים לא רצו לפגוש אותי או אפילו להכיר אותי, ושהחברה נמצאת במלחמה יום יומית איתם לאחר שנה שאני איתה ובאמת אוהבים אחד את השני ורואים עתיד ביחד, ההורים רצו להתייעץ עם רב ופנו לרב שאני לא יגיד את שמו והרב הציעה שאנחנו צריכים לסיים את הקשר הזה ואם ו כל אחד מאיתנו לא ימצא את הזיווג שלו בחצי שנה הקרובה לאחר נתק מוחלט יהיה על מה לדבר,

הרב שלי ניסה לדבר עם ההורים והם אמרו לו שיחשבו על זה אבל הם בסוף הם החליטו שעדיין היא צריכה לצאת, ואומרים לה "את לא יודעת כלום לא יצאת תנסי תבדקי עוד דברים כי יכול להיות שהוא לא המזל שלך"

כמובן שנהיה ריחוק בניינו כבר לא נפגשים אבל אנחנו מדברים כל יום ביחד ומאוד חשוב לחברה כיבוד ההורים מצד אחד ומצד שני היא לא רוצה שנפרד וההורים מאוד לוחצים עלייה להכנס לאתר שליש גן עדן ולצאת להכרויות והיא לא רוצה ולא מעוניינת ורוצה שזה יצליח בנינו,

עכשיו החברה רצתה שאני ידבר עם אמא שלה אבל לא נעים לי כל כך כי מה אני יכול לעשות שהרב שלי לא הצליח לשנות את הדעה שלהם

מה היה הרב מציע שנעשה? אשמח שתענה תודה

תשובה

שלום וברכה,

שאלה גדולה וחשובה.

אתה במציאות מורכבת מאוד.

ראשית, אשריך שזכית לחזור בתשובה. זו מעלה גדולה מאוד.

שנית, מציע לך להתפלל על זה. תבקש מה' שיכוון אותך לעשות את הדבר הנכון.

מעבר לכך, הייתי מציע שתדבר עם ההורים שלה. כשהם יפגשו אותך בנעימות ובכבוד גדול, ייתכן שהם פחות יבהלו ממך. לפעמים אנשים חושבים דברים רעים על אדם מסוים, וכשהם נפגשים איתו הם רואים שהוא לא כל כך מפחיד כפי שהם חשבו.

כמובן, שהסיפור תלוי בהרבה פרטים, וקשה לתת עצה מדויקת בלי להכיר את כל הפרטים ואת האנשים הנוגעים בנושא.

אבל כעצה לפי מה שתיארת, הייתי מציע שתבקש לדבר איתם שיבינו אותך, וייתכן שזה יפתח לך שערים גדולים.

בהצלחה רבה